Annonce
Esbjerg

Centralt p-hus vokser tre etager: 600 nye pladser på vej

Hvis der bygges tre etager ovenpå det eksisterende parkeringshus i Nørrebrogade kan der blive plads til 1200 biler i stedet for de nuværende 600. llustration: Ravn Arkitektur
Regionsrådet besluttede mandag at løse parkeringsproblemerne ved Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg ved at udvide det eksisterende p-hus i Nørrebrogade.
Annonce

Esbjerg: Parkeringshuset i Nørrebrogade bliver tre etager højere og får plads til yderligere 600 biler.

Det sker, efter regionsrådet på et møde mandag eftermiddag besluttede at skrotte forslaget om et helt ny parkeringshus til fordel for en udvidelse af det eksisterende på remisegrunden.

Løsningen kommer til at koste op mod 85 millioner kroner, og udvidelsen forventes færdig senest i 1. kvartal 2023. Udover tre nye etager og 600 nye parkeringspladser rummer projektet også et visuelt løft af facaden ud mod Nørrebrogade, ligesom man vil installere elevatorer i bygningen.

Udvidelsen skal være med til at mindske parkeringskaosset omkring sygehuset. De omkringliggende gader har gennem flere år været presset at de mange kantstensparkeringer, og efter sygehusets seneste udbygningen forventes parkeringsbehovet at stige yderligere.

P-pladser ved Sygehuset

Den nuværende kapacitet udgør: 1181 pladser

I dag er der omkring 1181 parkeringspladser i området omkring sygehuset i Esbjerg, men parkeringsbehovet forventes at stige frem mod 2030. Det sker som følge af:

  • Udvidelse af området med beboerparkering - 80 p-pladser
  • Nedlæggelse af parkeringspladser i Nørrebrogade - 30 p-pladser
  • Nyttiggørelse af ledige etager i tidligere sengebygning - 120 p-pladser
  • Øget bilejerskab blandt patienter, pårørende og personale - 200 p-pladser
  • Flere ambulante behandlinger på sygehuset 50 p-pladser

Annonce

Nej fra DF og Enhedslisten

Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg havde lagt to løsningsforslag frem – en udvidelse af det eksisterende parkeringshus i Nørrebrogade og et nybygget parkeringshus på hjørnet af Frodesgade og Østergade. Et flertal i regionsrådet valgte at gå videre med den første løsning.

De fem medlemmer i Dansk Folkeparti stemte i mod. Det samme gjorde Enhedslistens to medlemmer.

- Vores nej skyldes udelukkende, at vi i DF, efter nøje overvejelser, støtter forslaget om at bygge et nyt P-hus på en placering, vi mener ville gavne områdets beboere, de ansatte og området generelt. Ligeledes har vi i DF store bekymringer om konsekvenserne ved den øgede trafik på Nørrebrogade, lød forklaringen fra Dansk Folkeparti.

Trods indsigelserne er regionsrådsformand Stephanie Lose (V) overbevist om, at udvidelsen af parkeringshuset i Nørrebrogade er den bedste løsning.

- Jeg er glad for at et bredt flertal i regionsrådet bakker op om, at en udvidelse af det eksisterende parkeringshus er den bedste løsning. Der er plusser og minusser ved begge løsninger, men samlet set giver en udbygning af de nuværende p-hus bedst mening. Ved at vælge den løsning, sikrer vi blandt andet, at sygehuset har de bedste udbygningsmuligheder på arealerne lige omkring sygehuset, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Ny lokalplan på vej

Parkeringshuset i Nørrebrogade har i dag 600 pladser og vil med yderligere tre etager og 600 pladser kunne rumme 1200 biler. Parkeringshuset er primært tiltænkt personale, som i dag har svært ved at finde parkering og derfor ofte efterlader bilen i de omkringliggende gader, hvor patienter og pårørende også gerne vil kunne parkere.

Med beslutningen om placering kan arbejdet med lokalplan og projektering gå i gang. Den endelige beslutning i regionsrådet om størrelse og konkret udformning tages, når lokalplanen foreligger. Det forventes at ske inden udgangen af 2020.

- Nu glæder vi os til at komme videre med at forbedre parkeringsforholdene væsentligt ved sygehuset i Esbjerg og ser frem til et godt samarbejde med Esbjerg Kommune om den kommende lokalplanproces. Vi kan nok desværre ikke undgå at påvirke naboer og trafikforhold i området omkring p-huset både i byggefasen og efterfølgende. Vi vil bestræbe os på at begrænse generne mest muligt, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce