x
Annonce
forside

Centrum i overlevelseskamp

I skakkens 3. division gruppe 3 ser det efterhånden dystert ud for hæderkronede Centrum i Esbjerg.

Den gamle arbejderklub, stiftet i oktober 1922 og tilknyttet endeligt Dansk Skak Union i 1964, blev fra starten af denne sæson åreladet.

Tre af klubbens bedste spillere skiftede til konkurrenten Esbjerg Skakforening i håb om bedre chancer om oprykning til 1. division.

Stillingen før 7. og sidste runde, der spilles samlet for alle otte hold i Haderslev 13. april:

1. Skanderborg 31 pt

2. Esbjerg Skakforening 30

3. Haderslev 27

4. Ribe 26

5. Bov 24½

6. Tønder 21½

7. Centrum 18½

8. Horsens 13½

Et hold rykker op og to ned. 6. pladsen giver denne gang kun ret til en omkamp mod en anden 6'er - sandsynligvis et Århushold.

Centrums spinkle chance består i, at esbjergenserne skal møde den direkte konkurrent Tønder i sidste runde! Så med en 5½:2½ sejr kan Centrum lige netop redde sig en omkamp.

Slemt nok, at klubbens bedste hold nu skvulper rundt i bunden af divisionsturneringen - Centrum har tidligere bragt klubbens 1. hold op i landets bedste division! - men værre er det, at tilslutningen til klubbens egen turnering er svigtende. På seneste klubaften mødte fem - FEM! - spillere frem til turneringen.

Der spilles fra denne sæson efter Spil-når-du-vil systemet. Altså, man møder bare frem og spiller et parti, hvis man har lyst. Uden yderligere forpligtelser. Oven i købet gratis de første tre mandage.

Men det kræver man møder frem mandag aften i Fritidshuset, Kirkegade 51 senest kl.19.

Vældigt fleksibelt system

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce