Annonce
forside

Centrum i overlevelseskamp

I skakkens 3. division gruppe 3 ser det efterhånden dystert ud for hæderkronede Centrum i Esbjerg.

Den gamle arbejderklub, stiftet i oktober 1922 og tilknyttet endeligt Dansk Skak Union i 1964, blev fra starten af denne sæson åreladet.

Tre af klubbens bedste spillere skiftede til konkurrenten Esbjerg Skakforening i håb om bedre chancer om oprykning til 1. division.

Stillingen før 7. og sidste runde, der spilles samlet for alle otte hold i Haderslev 13. april:

1. Skanderborg 31 pt

2. Esbjerg Skakforening 30

3. Haderslev 27

4. Ribe 26

5. Bov 24½

6. Tønder 21½

7. Centrum 18½

8. Horsens 13½

Et hold rykker op og to ned. 6. pladsen giver denne gang kun ret til en omkamp mod en anden 6'er - sandsynligvis et Århushold.

Centrums spinkle chance består i, at esbjergenserne skal møde den direkte konkurrent Tønder i sidste runde! Så med en 5½:2½ sejr kan Centrum lige netop redde sig en omkamp.

Slemt nok, at klubbens bedste hold nu skvulper rundt i bunden af divisionsturneringen - Centrum har tidligere bragt klubbens 1. hold op i landets bedste division! - men værre er det, at tilslutningen til klubbens egen turnering er svigtende. På seneste klubaften mødte fem - FEM! - spillere frem til turneringen.

Der spilles fra denne sæson efter Spil-når-du-vil systemet. Altså, man møder bare frem og spiller et parti, hvis man har lyst. Uden yderligere forpligtelser. Oven i købet gratis de første tre mandage.

Men det kræver man møder frem mandag aften i Fritidshuset, Kirkegade 51 senest kl.19.

Vældigt fleksibelt system

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce