Annonce
Team Esbjerg

Champions League-lodtrækning: Team Esbjerg kan se frem til masser af hård modstand

Team Esbjerg fik ikke mulighed for at gøre en formidabel Champions League-sæson færdig. Her jubler spillerne efter en hjemmesejr over russiske Rostov-Don, som det danske mesterhold også kan komme til at møde i den kommende sæson. Der er lodtrækning til et meget omfattende Champions League-gruppespil onsdag aften. Første runde i den nye CL-sæson spilles i weekenden 12.-13. september. Foto: Martin Ravn
Annonce

Det var en gigantisk skuffelse for Team Esbjerg, da Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, forleden valgte valgte at aflyse resten af sæsonens kampe i Champions League.

For første gang i klubhistorien var Team Esbjerg ellers klar til at spille kvartfinale i den mest prestigefyldte af de europæiske klubturneringer, men det bliver der altså ikke noget af.

Onsdag aften dufter det imidlertid igen af håndbold på allerøverste niveau, når der er lodtrækning til den kommende Champions League-sæson, hvor formatet er ændret, og de i alt 16 hold fordeles i to puljer med otte hold i hver.

Holdene mødes ude og hjemme, hvilket giver hele 14 kampe i det indledende gruppespil, hvorefter der er knock out-kampe i stedet for en hovedrunde.

Team Esbjerg er seedet i andet lag sammen med Buducnost, som det danske mesterhold skulle have mødt i dette års kvartfinale, Vipers Kristiansand og Dortmund med Clara Monti Danielsson i truppen.

I det øverste seedningslag har EHF placeret Györ, Rostov-Don, Metz og Valcea. Det sidste virker ikke videre logisk, men mon ikke den tidligere Team Esbjerg-spiller Kristina Liscevic er meget godt tilfreds med valget?

I tredje seedningslag er Jan Leslie og russiske CSKA Moskva med på et wildcard. De øvrige hold er FTC, Bucuresti og Brest med Sandra Toft i målet.

I fjerde seedningslag er Odense med på et wildcard, mens de øvrige hold er Krim, Podravka og Bietigheim.

Seedningslag i Champions League

Pot 1: Györ, Rostov-Don, Metz, Valcea

Pot 2: Buducnost, TEAM ESBJERG, Vipers, Dortmund

Pot 3: CSKA, FTC, Brest, Bucuresti

Pot 4: Krim, Podravka, Odense, Bietigheim

I det indledende gruppespil skal Team Esbjerg møde to af de fire hold fra pot 1, et af holdene fra pot 2, to hold fra pot 3 og to hold fra pot 4.

Team Esbjerg skal møde to hold fra øverste seedningslag, hvor det vil være sportsligt fordelagtigt at få Valcea og undgå Györ. Fra andet seedningslag vil Dortmund være at foretrække, mens CSKA og FTC nok er det mest grunstige fra tredje lag.

Team Esbjerg kan ikke trække Odense fra det nederste seedningslag, hvor Podravka og Bietigheim vil være optimale modstandere.

Fire af de otte hold i puljen går videre til forårets knock out-kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce