Annonce
Kultur

Charlie: 'Vi er rigtig kede af det' - Jelling Musikfestival er aflyst

Der bliver ingen Jelling Musikfestival i 2021. Efter den seneste politiske aftale på Christiansborg må Jelling aflyse arrangementet, der plejer at samle 35.000 tilskuere. Arkivfoto: Mette Mørk
Jelling Musikfestival aflyste tirsdag formiddag årets festival. Ifølge festivalleder Lars "Charlie" Mortensen er det umuligt at nå at stable et arrangement på benene, og det er heller ikke muligt med det lave tilskuertal på 2000.

Jelling: Nu er Jelling Musikfestival 2021 officielt aflyst.

Meldingen kom klokken 9.32 tirsdag formiddag.

Det er andet år i træk, festivalen bliver afløst på grund af coronasituationen.

Annonce

- Vi kæmpede til det sidste for at sparke festivalsæsonen i gang i pinsen. Og vi har brugt det forgangne halvår på at planlægge et hvert tænkeligt arrangement, der kunne stille den værste festivalsult. Men med en endelig politisk udmelding, der falder blot 15 dage før festivalens officielle åbning, må vi desværre sande, at løbet er kørt for os i 2021. Med så kort en deadline kan vi ganske enkelt ikke nå at afvikle et arrangement i pinsen, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Charlie: Vi er kede af det

- Vi vidste jo, hvor det bar henad. Men med aftalen i nat har vi fået klarhed. Vi kan ikke lave en festival. I forvejen er der kun 15 dage til, at vi skulle gå i luften. Vi er rigtig kede af det. Især for de mange, der rammes af det her. Men selv skal vi nok holde skruen i vandet til 2022, hvor vi brænder en kæmpe fest af i Kristi himmelfartsferien. Så vi håber, at publikum holder ud til næste år, sagde festivalleder Lars "Charlie" Mortensen til Vejle Amts Folkeblad tirsdag morgen.

Han henviser til de 5000 frivillige, der er med til at afvikle festivalen.

Desuden tænker han på leverandørerne, musikerne og de mange foreninger i festivalens opland, der for andet år i træk går glip af ganske mange penge.


Det er en sorgens dag.

Lars "Charlie" Mortensen, leder af Jelling Musikfestival


Annonce

Festival: Behold billetten

Billetkøbere vil inden for de kommende dage modtage en mail fra festivalens billetudbyder med information om aflysningens betydning og mulighed for refusion.

- Vi håber, at folk vil beholde deres billetter endnu et år. Så er de i hvert fald sikret mod prisstigninger. Det er nærmest bedre end at have penge i banken, siger Charlie.

Annonce

Aftale uden festivaler

Musikfestivalens beslutning om aflysning kommer på baggrund af en aftale, som Folketingets partier natten til tirsdag indgik om en yderligere genåbning af Danmark.

Her fremgår det, at der bliver åbnet for udendørs arrangementer fra 21. maj, men at folk skal inddeles i grupper af 200 mennesker, dog højst 2000 mennesker.

Sekretariatschef i spillestedernes forening, Dansk Live, skriver i et tweet, at det er en "overforsigtig genåbning, der ikke efterlader meget håb for festivalerne. Det er en sorgens dag."

- Det er en sorgens dag, bekræfter Charlie.

Han ved endnu ikke, om der kommer en markering eller nogle småarrangementer i år, men "det kan vi nok ikke lade være med," som han siger.

Annonce

Noget vil ske

I pressemeddelelsen skriver festivalen:

"Med den endelige udmelding kan Jelling Musikfestival også begynde at løfte sløret for planerne for at sprede en flig af festivalglæde på anden vis hen over sommeren i Vejle og omegn. Inden længe røber vi mere om begivenhederne sammen med vores samarbejdspartnere."

Jelling Musikfestival står ikke alene. Også Roskilde Festival, Nibe Festival, Tinderbox og Northside skriver "Vi ses i 2022" på deres hjemmesider. Smukfest i Skanderborg meldes også aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce