Annonce
Kultur

Charlie: 'Vi er rigtig kede af det' - Jelling Musikfestival er aflyst

Der bliver ingen Jelling Musikfestival i 2021. Efter den seneste politiske aftale på Christiansborg må Jelling aflyse arrangementet, der plejer at samle 35.000 tilskuere. Arkivfoto: Mette Mørk
Jelling Musikfestival aflyste tirsdag formiddag årets festival. Ifølge festivalleder Lars "Charlie" Mortensen er det umuligt at nå at stable et arrangement på benene, og det er heller ikke muligt med det lave tilskuertal på 2000.

Jelling: Nu er Jelling Musikfestival 2021 officielt aflyst.

Meldingen kom klokken 9.32 tirsdag formiddag.

Det er andet år i træk, festivalen bliver afløst på grund af coronasituationen.

Annonce

- Vi kæmpede til det sidste for at sparke festivalsæsonen i gang i pinsen. Og vi har brugt det forgangne halvår på at planlægge et hvert tænkeligt arrangement, der kunne stille den værste festivalsult. Men med en endelig politisk udmelding, der falder blot 15 dage før festivalens officielle åbning, må vi desværre sande, at løbet er kørt for os i 2021. Med så kort en deadline kan vi ganske enkelt ikke nå at afvikle et arrangement i pinsen, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Charlie: Vi er kede af det

- Vi vidste jo, hvor det bar henad. Men med aftalen i nat har vi fået klarhed. Vi kan ikke lave en festival. I forvejen er der kun 15 dage til, at vi skulle gå i luften. Vi er rigtig kede af det. Især for de mange, der rammes af det her. Men selv skal vi nok holde skruen i vandet til 2022, hvor vi brænder en kæmpe fest af i Kristi himmelfartsferien. Så vi håber, at publikum holder ud til næste år, sagde festivalleder Lars "Charlie" Mortensen til Vejle Amts Folkeblad tirsdag morgen.

Han henviser til de 5000 frivillige, der er med til at afvikle festivalen.

Desuden tænker han på leverandørerne, musikerne og de mange foreninger i festivalens opland, der for andet år i træk går glip af ganske mange penge.


Det er en sorgens dag.

Lars "Charlie" Mortensen, leder af Jelling Musikfestival


Annonce

Festival: Behold billetten

Billetkøbere vil inden for de kommende dage modtage en mail fra festivalens billetudbyder med information om aflysningens betydning og mulighed for refusion.

- Vi håber, at folk vil beholde deres billetter endnu et år. Så er de i hvert fald sikret mod prisstigninger. Det er nærmest bedre end at have penge i banken, siger Charlie.

Annonce

Aftale uden festivaler

Musikfestivalens beslutning om aflysning kommer på baggrund af en aftale, som Folketingets partier natten til tirsdag indgik om en yderligere genåbning af Danmark.

Her fremgår det, at der bliver åbnet for udendørs arrangementer fra 21. maj, men at folk skal inddeles i grupper af 200 mennesker, dog højst 2000 mennesker.

Sekretariatschef i spillestedernes forening, Dansk Live, skriver i et tweet, at det er en "overforsigtig genåbning, der ikke efterlader meget håb for festivalerne. Det er en sorgens dag."

- Det er en sorgens dag, bekræfter Charlie.

Han ved endnu ikke, om der kommer en markering eller nogle småarrangementer i år, men "det kan vi nok ikke lade være med," som han siger.

Annonce

Noget vil ske

I pressemeddelelsen skriver festivalen:

"Med den endelige udmelding kan Jelling Musikfestival også begynde at løfte sløret for planerne for at sprede en flig af festivalglæde på anden vis hen over sommeren i Vejle og omegn. Inden længe røber vi mere om begivenhederne sammen med vores samarbejdspartnere."

Jelling Musikfestival står ikke alene. Også Roskilde Festival, Nibe Festival, Tinderbox og Northside skriver "Vi ses i 2022" på deres hjemmesider. Smukfest i Skanderborg meldes også aflyst.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce