Annonce
Sønderborg

Gift med ny minister: Charlotte ilede mod Amalienborg

Charlotte Riis Engelbrecht er selv politisk aktiv og venter nu på Amalienborg slotsplads for at se sin mand køre ind for som ny transportminiter at hilse på dronningen - derefter skal hun til overdragelse i ministeriet.Foto: Claus Thorsted

KØBENHAVN: Da Benny Engelbrecht klokken 11 torsdag kørte ind ad porten til Amalienborg for som ny transportminister at hilse på dronningen, stod hustruen Charlotte Riis Engelbrecht klar sammen med rød blok på slotspladsen for at hilse på sin mand. Efter byrådsmødet i Sønderborg onsdag, ilede hun tidlig morgen til København for at være med til at fejre sin mand.

- Jeg fik det at vide ved 23-tiden onsdag aften. Vi var inde og heppe på ministerholdet og fejre, Danmark har fået en ny regering. Vi er glade. Jeg glæder mig på Bennys vegne. Vi havde håbet, han blev minister, men du kan aldrig regne med noget, for der er så mange kabaler, der skal gå op. Når du får tilbudt en ministerpost, må du gøre op med dig selv, om det er det, du vil bruge dit liv på, og så siger du ja tak! Sønderjylland har stolte traditioner for at stille transportministeren. Dem kommer Benny til at leve op til, fortæller Charlotte Riis Engelbrecht, der sammen med en veninde bevæbnet med røde og Dannebrogs-flag var at finde i den røde flok på slotspladsen.

- Benny bliver tranportminister. Vi er i gang med den grønne omstilling, så der blive nok at tage sig til. Min mand er meget flittig. Måske får han i virkeligheden tid til at være mere hjemme nu, hvor han ér minister. Jeg har levet med hans politiske engagement i mange år. Han prioriterer sit arbejde meget højt. Det er jeg vant til, siger hustruen, der selv har været medlem af byrådet i Sønderborg for socialdemokratiet gennem en lang årrække, så det politiske engagement har de til fælles.

Benny Engelbrecht afløser Liberal Alliances Ole Birk Olesen som transportminister.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce