Annonce
Sønderborg

Gift med ny minister: Charlotte ilede mod Amalienborg

Charlotte Riis Engelbrecht er selv politisk aktiv og venter nu på Amalienborg slotsplads for at se sin mand køre ind for som ny transportminiter at hilse på dronningen - derefter skal hun til overdragelse i ministeriet.Foto: Claus Thorsted

KØBENHAVN: Da Benny Engelbrecht klokken 11 torsdag kørte ind ad porten til Amalienborg for som ny transportminister at hilse på dronningen, stod hustruen Charlotte Riis Engelbrecht klar sammen med rød blok på slotspladsen for at hilse på sin mand. Efter byrådsmødet i Sønderborg onsdag, ilede hun tidlig morgen til København for at være med til at fejre sin mand.

- Jeg fik det at vide ved 23-tiden onsdag aften. Vi var inde og heppe på ministerholdet og fejre, Danmark har fået en ny regering. Vi er glade. Jeg glæder mig på Bennys vegne. Vi havde håbet, han blev minister, men du kan aldrig regne med noget, for der er så mange kabaler, der skal gå op. Når du får tilbudt en ministerpost, må du gøre op med dig selv, om det er det, du vil bruge dit liv på, og så siger du ja tak! Sønderjylland har stolte traditioner for at stille transportministeren. Dem kommer Benny til at leve op til, fortæller Charlotte Riis Engelbrecht, der sammen med en veninde bevæbnet med røde og Dannebrogs-flag var at finde i den røde flok på slotspladsen.

- Benny bliver tranportminister. Vi er i gang med den grønne omstilling, så der blive nok at tage sig til. Min mand er meget flittig. Måske får han i virkeligheden tid til at være mere hjemme nu, hvor han ér minister. Jeg har levet med hans politiske engagement i mange år. Han prioriterer sit arbejde meget højt. Det er jeg vant til, siger hustruen, der selv har været medlem af byrådet i Sønderborg for socialdemokratiet gennem en lang årrække, så det politiske engagement har de til fælles.

Benny Engelbrecht afløser Liberal Alliances Ole Birk Olesen som transportminister.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce