Annonce
Navne

Charlotte ville ikke gå glip af noget

”Du kom med alt det der var dig, og sprængte hver en spærret vej…”

Du flyttede ind på Østervang i august 1999, da du var 28 år. Du fik din egen lejlighed, men blev også en del af fællesskabet. Du elskede at være social, og ville gerne være med hvor der skete noget. Du elskede fest og ballade – jo større rabalder jo bedre. Du var som regel den første der kom og den sidste der gik.

Du var en kærlig pige, og gav gerne knus og søgte fysisk kontakt. Du havde en smittende latter og glimt i øjet. Du elskede musik og sang, og var også gerne med på en dans. Du havde en unik vedholdenhed og gav ikke op før tingene var lykkedes.

Du havde din egen mening om tingene, og vidste godt hvad du ville og ikke ville. Du tilegnede dig nye færdigheder og rutiner, og det var vigtigt for dig at bibeholde disse. Hvis du ikke synes personalet var hurtige nok, gik du selv i gang. Du var god til at vise hvad du ville, og lærte også dit eget tegn for ”ja”. Med tiden lærte du også at vente og have tålmodighed. Du havde din egen smag, og vidste godt hvilket tøj du foretrak at tage på. Du elskede blomster og farver.

Du kunne godt lide at være fysisk aktiv, og ville gerne gå, cykle og hoppe på trampolin. Ligeledes var du glad for dine hjemmedage, og havde en klar mening om hvordan disse skulle foregå – først på McDonald's og så i Føtex. Du elskede også at drikke kaffe på din terrasse, gerne mens personalet plantede blomster for dig. Hjemmedagene sluttede gerne af med cola og slik i lejligheden.

Du vidste hvor du hørte til, og havde dine faste tilholdssteder hvor du kunne have overblik over det hele. Du skulle jo helst ikke gå glip af noget. Du var glad for bamser – de sidste mange år var det Peter Plys, han sad gerne i døren og bød velkommen hjem, når du kom hjem fra dit arbejde på Skovlunden.

Charlotte, du var gjort af noget særligt. Du var vellidt både af medbeboere og personaler, og du vil blive savnet.

Æret være dit minde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce