Annonce
Sydjylland

Charmeoffensiv: Lægestuderende flokkes til Sydvestjysk Sygehus

Selvom gæsterne fra Syddansk Universitet kun har læst medicin i et halvt år, så blev de kastet lige lukt ud i øvelser, hvor de skulle lære at finde vener og stikke hinanden med nåle, da Sydvestjysk Sygehus holdt vinterskole for medicinstuderende. Foto: Annett Bruhn
Sydvestjysk Sygehus har haft fyldte tilmeldingslister, hver gang sygehuset har inviteret medicinstuderende fra Odense til Esbjerg for at gøre dem klogere på den kommende kandidatuddannelse
Annonce

Esbjerg: Alle kneb gælder i krig og kærlighed. Men også når det gælder om at at få unge læger til yderområderne.

Det har Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg gode erfaringer med. Sygehuset har ad to omgange haft succes med at fylde pladserne til flerdags-kurser, som er henvendt til den årgang af medicinstuderende, der som de første får mulighed for at tage kandidatuddannelsen i medicin i Esbjerg fra 2022.

- Vi vil rigtig gerne have, at dem, der går på bacheloruddannelsen i Odense, får øjnene op for den nye mulighed. Og hvis de ikke bare skal blive i Odense og gøre som de andre, så skal de vide, hvad vi kan tilbyde her tæt på vandet ved vestkysten, forklarer lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus Anna-Marie Bloch Münster.

Første kursus blev holdt i august, hvor der var plads til 30 medicinstuderende. Selvom de studerende knap var startet på uddannelsen, var der lang venteliste på sommerskolen. Sidste uge besøgte 29 studerende sygehuset, og det er et godt tegn, ifølge Anna-Marie Bloch Münster.

- Jeg er fortrøstningsfuld, i forhold til at vi nok skal få fyldt pladserne på kandidatuddannelsen, når de studerende har fået kendskab til sygehuset og vores dygtige personale.

Der vil være 30 studiepladser på kandidatuddannelsen i Esbjerg, når det første hold begynder i 2022.

Anna-Marie Bloch Münster er lægelig direktør for Sydvestjysk Sygehus. Foto: Annett Bruhn
Annonce

Mesterlæger og lærlinge

I løbet af vinterskolens tre dage fik hver enkelt medicinstuderende lov til at følge efter en række forskellige uddannede læger på deres helt almindelige hverdag på sygehuset. Det at de studerende følger efter de erfarne lægers skosåler er med til at vise tankegangen for den kommende kandidatuddannelse.

- Vi prøver at få kandidatuddannelsen til at følge et kliniknært-princip tæt på patient. Så vi kobler teori op på patienter i sygehuset og drager erfaringer af vores speciallæger, forklarer Anna-Marie Bloch Münster.

De studerende, der vælger kandidaten i Esbjerg, vil opleve at blive en del af en afdeling på sygehuset, hvor de får flere praktiske erfaringer og mere ansvar - samtidig med at de er under uddannelse. Vinterskole-deltagerne fik en kort, koncentreret smagsprøve af, hvad der kan vente dem i 2022.

Annonce

Identitet som læge

Sygehusets vinter- og sommerskoler for de kommende læger handler dog ikke alene om at skabe opmærksomhed for kandidatuddannelsen, ifølge direktør Anna-Marie Bloch Münster:

- Vi vil gerne vise de unge mennesker, hvad det egentlig vil sige at være læge. Lige nu har de valgt uddannelsen, fordi de måske er dygtige på nogle fagområder eller har en formodning om, at det er noget for dem. På vinterskolen får de vores almindelige uniform på med et skilt ligesom de andre ansatte, og de får lov til at være helt tæt på vores patienter, så identiteten som læge bliver meget klar for dem, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce