Annonce
Indland

Kollision med lastbil koster bilist livet

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En ung mand blev natten til lørdag dræbt ved en voldsom trafikulykke i Nordsjælland.

En person mistede natten til lørdag livet i en voldsom trafikulykke nær Hundested i Nordsjælland.

Det oplyser Nordsjællands Politi til B.T.

Tidligere lørdag morgen fortalte politiets vagtchef David Buch til Ritzau, at en lastbil og en personbil var kørt frontalt sammen. Det er føreren af personbilen, der er blevet dræbt.

Ifølge TV2 Lorry er den dræbte en 18-årig mand. Den 51-årige mand, der kørte lastbilen, har været til tjek på sygehuset, men er ikke kommet alvorligt til skade.

Ulykken skete på Amtsvejen ved Frederiksværkvej. Vejen var i flere timer spærret i begge retninger, men den er nu åben igen.

Politiet kan lørdag formiddag ikke sige noget nærmere om, hvordan ulykken skete.

- Vores teknikere arbejder på stedet for at finde ud af, hvad der er sket, fortæller vagtchef Flemming Hansen til B.T.

/ritzau/

Annonce
Artikel på TV2 Lorrys hjemmeside
Artikel på bt.dk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Vodkatyv måtte køres på skadestuen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce