Annonce
Varde

Chauffør og kvinde dræbt i togulykke: Vendte om på grund af glemt taske

Ulykken skete ved en usikret jernbaneoverskæring nord for Sig. Arkivfoto: John Randeris

Sig/Holstebro/Juelsminde: Det var en glemt taske, der fik en passager og chauffør til at vende tilbage over usikret jernbaneoverskæring ved Sig. Det kostede to menneskeliv.

En 80-årig dame fra Holstebro var på vej hjem fra familiebesøg i området ved Varde med en Fiat minibus bestilt via Flextrafik. Hun blev afhentet af en 55-årig chauffør fra Juelsminde i et hus ved Sig, hvor der skal passeres en ubevogtet jernbaneoverskæring.

Chaufføren og kvinden var kommet over overskæringen første gang. Men da sammenstødet med toget skete tirsdag lidt efter klokken 13.00, kørte minibussen mod øst, det vil sige tilbage til den bolig, hvor kvinden fra Holstebro havde opholdt sig.

JydskeVestkysten har talt med familiemedlemmer, der forklarer, at den 80-årige kvinde havde glemt sin taske.

To personer i toget blev kørt på sygehuset til observation for piskesmæld i forbindelse med sammenstødet.

Minibussen tilhørte Vinderup Taxi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce