Annonce
Tønder

Chefredaktør for TV2 Sport afviser kritik af tv-regler: - Vi har betalt for eksklusivitet

John Jäger mener, at TV2 er kommet klubberne meget i møde i forhold til, at klubberne må sende live fra deres kampe, hvis TV2 ikke sender samtidig. Foto: Henrik Ohsten / TV2. 
John Jäger, der er chefredaktør for TV2 Sport, som har rettighederne til at sende både liga- og 1. divisions håndbold, giver ikke meget for kritikken om, at TM Tønder ikke må sende live fra holdets kampe, hvis der samtidig vises håndbold på TV2.

Tønder: TM Tønders direktør, Kim Wittenkamp, har udtrykt, at han og andre klubber er irriteret over, at TM Tønder og de øvrige klubber i 1. division ikke kan sende live fra holdets kampe, når der ikke må komme tilskuere i hallen, hvis der samtidig er håndbold på TV2. Den kritik har John Jäger, der er chefredaktør for TV2 Sport dog svært ved at forstå. Kanalen har betalt et stort beløb for at have eneretten til at sende håndbold på sine kanaler.

- Det, man betaler for ved eksklusivitet, er, at man både ejer retten til at sende sport, men også retten til ikke at sende sport. Hvis TV2 gerne vil have mange til at se håndbold onsdag klokken 19.00, er der større sandsynlighed for, at det sker, hvis de er den eneste, der kan sende en håndboldkamp der. Hvis en anden kanal eller klubberne kan sende håndbold samtidig, skal jeg slås om seerne. Derfor bliver det en dårligere forretning for mig, siger John Jäger.


Selvfølgelig betyder en konkret situation med 250 personer ikke noget. Men hvis der er en masse klubber, der streamer, og der også er europæiske håndboldkampe på TV3, så kommer der til sidst så meget håndbold, at det produkt, vi har betalt dyre domme for, bliver udvandet.

John Jäger, chefredaktør for TV2 Sport


Annonce

En ekstrem situation

Han er bevidst om, at den håndboldaftale, der blev indgået med klubberne, er lavet før coronapandemien, som har betydet, at der ikke må komme tilskuere i hallerne.

- Vi har sagt til klubberne, at så længe der ikke må komme folk i hallerne, vil vi gerne, selvom det ubetinget er en dårlig forretning for os, sige, fair nok, det er en ekstrem situation. Der er ingen, der kan komme i hallen, derfor må I gerne sende live fra de kampe, I spiller. Når klubberne nu må det, og de kan se, hvornår vi sender kampene flere uger i forvejen, kan klubberne så ikke lade være med at placere deres kampe oven i vores? Jeg synes faktisk, vi har været meget large i den her coronasituation. Det er en ekstrem situation, men gode venner, vi betaler millioner af kroner for det her produkt, kan I ikke lægge kampene et andet sted end lige oven på de kampe, hvor vi gerne vil have, at hele håndbolddanmark sidder og ser de kampe, der bliver sendt på TV2-sport, siger John Jäger.

Annonce

250 betyder ingenting

TM Tønders direktør, Kim Wittenkamp, har oplyst, at der har været mellem 250 og 300 personer, som har streamet klubbens kampe, når det har været muligt.

- Selvfølgelig betyder en konkret situation med 250 personer ikke noget. Men hvis der er en masse klubber, der streamer, og der også er europæiske håndboldkampe på TV3, så kommer der til sidst så meget håndbold, at det produkt, vi har betalt dyre domme for, bliver udvandet. Den eksklusivitet, vi har købt skulle gerne betyde, at håndbolddanmark tænker, i aften er der håndbold, det skal jeg se på TV2 sport, siger John Jäger.

Derfor synes chefredaktøren, at irritationen fra klubbernes side er en smule malplaceret.

- Jeg synes godt, man kan sige til klubberne, I har fået penge for at sælge retten til at sende kampene af TV2. Nu er I lidt utilfredse med, at I ikke kan sende dem, selvom TV2 siger, at I gerne må sende dem, hvis de ligger på et andet tidspunkt. Jeg kan som chefredaktør og frivillig i Kerteminde Håndboldklub godt se sagen fra begge sider. Og jeg synes faktisk, at TV2 er kommet klubberne godt i møde ved muligheden for at streame kampene uden for vores sendetider, siger han.

Annonce

Værdifuld tv-aftale

De penge, som TV2 har brugt på at købe rettighederne, mener John Jäger er et stort aktiv for klubberne.

- Jeg tror, de penge, vi giver til dansk håndbold for rettighederne, er utroligt meget værd for dansk håndbold. Især i forhold til, hvad der kan laves af produktudvikling og markedsføring i klubberne. Den mulighed har man ikke i eksempelvis dansk basket eller volleyball, fordi der ikke er en tv-station, der har betalt en masse penge, som kan bruges af klubberne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Forældre holder børn hjemme fra skolen: Vores børn skal ikke udsættes for asbeststøv

Annonce