Annonce
Podcast

Chefredaktør i hård kritik af regeringen: Minksagen er noget af det mest kaotiske og uforklarlige

Aflivede mink ender i massegrave i Holstebro. Foto: Morten Stricker
JydskeVestkystens chefredaktør, Mads Sandemann, lægger ikke fingre imellem, når han i ugens JV Podcast giver sit syn på sagen, der har kostet den danske minkbranche livet.

Podcast: Hen over weekenden bliver Danmarks sidste mink slået ihjel, og farmene vil stå tilbage som tomme, værdiløse skaller.

Tilbage står også minkavlerne foran en mur af uvished, for mere end en uge efter det skæbnesvangre pressemøde har politikerne på Christiansborg endnu ikke afgjort deres økonomiske skæbne.

I ugens JV Podcast kritiserer chefredaktør på JydskeVestkysten, Mads Sandemann, regeringen, og han siger, at forløbet har været noget af det mest kaotiske og uforklarlige, han har oplevet i sin levetid.

Han og ugens anden gæst, journalist Amalie Tarp Borup, diskuterer, hvordan minkavlerne er stillet, nu hvor der efterhånden er tømt ud i landets mange millioner minkbure. De forklarer også, hvorfor det tager så lang tid at lande en erstatningsplan, og de vurderer, hvordan hånderingen af minksagen påvirker tilliden til regeringen blandt danskerne.

Logo: Anders Hjelmer

Derefter skal det handle om Flyvestation Skrydstrup. Her har naboerne det tilfælles med minkavlerne, at de er havnet i en ulykkelig situation, de ikke selv har bedt om, idet nye støjende F-35 kampfly snart flytter ind. Nu har de første seks naboer i den røde zone fået tilbud om opkøb fra staten, og det giver anledning til bekymring. For hvordan ser fremtiden ud for hele området, hvis staten skambyder? Mads Sandemann fortæller

Til sidst skal det handle om den søde juletid, der for 56 handelsstandsforeninger landet over nærmere smager bittert. Frustrerede citycheferne river sig i håret over en særlig skatteregel, der betyder, at mange virksomheder dropper at handle personalegaver lokalt og i stedet benytter store gaveportaler, hvor deres ansatte frit kan vælge mellem forskellige gaver.

Skatteminister Mogens Bødskov (S) afviser at ændre reglerne, så nu har nogle byer taget sagen i egen hånd. Lyt til JV Podcast og få det hele med.

Ugens vært er journalist Rikke Baltzer, og du finder podcasten på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen på skift er værter på programmet


I ugens JV Podcast kritiserer chefredaktør på JydskeVestkysten, Mads Sandemann, regeringen, og han siger, at forløbet har været noget af det mest kaotiske og uforklarlige, han har oplevet i sin levetid.

Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet