x
Annonce
Sydjylland

Chefredaktøren anbefaler: Derfor er sport fantastisk eller ligegyldigt

Chefredaktør Mads Sandemann har udvalgt fem JydskeVestkysten-artikler fra den seneste uge. Foto: Søren Gylling

Hvad er dit forhold til sport? Måske synes du, det er ligegyldigt, eller du synes, det er fantastisk. Det er i hvert fald min oplevelse, at der er mange mennesker, som enten placerer sig i den ene eller anden lejr.

Men hvorfor forholder det sig mon sådan?

Man kan se på elitesport som en overflødig luksus i en verden, hvor der er meget mere brug for, at vi bruger kræfterne på at skabe noget af reel værdi, hvad enten det er menneskeligt eller økonomisk set. Vi kunne jo sagtens overleve og have en tålelig tilværelse i en verden uden sport.

Man man kan også se på sport som noget - stort set - uundværligt. Derhjemme har vi abonnement på en lang række tv-kanaler, som vi stort set kun ser sport på. Ellers kunne jeg nøjes med DR og TV2-kanalerne. Jeg er især fascineret af sportsverdenens helt særlige uforudsigelighed. Her er der ikke lavet noget manuskript på forhånd, og de planer, som behjertede trænere og spillere lægger før en kamp, bliver meget ofte fejet af banen af uforudsete begivenheder.

Uanset hvilket forhold du har til sport, er der en stor sandsynlighed for, at du har opdaget, at esbjergenseren Martin Braithwaite torsdag skrev under på en kontrakt med én af verdens allerstørste fodboldklubber, FC Barcelona. Koldingenseren Jan Mølby var for mange år siden enig med Barcelona om en kontrakt, men hans klub, FC Liverpool, ville ikke af med ham. Nu får Martin Braithwaite så en sjælden chance, som ingen havde forudsagt, at han ville få.

Faktisk har den tidligere EfB-spiller selv drømt om at komme til rivalerne fra Real Madrid. Men mon ikke han lever med nu at være holdkammerat med Lionel Messi? Det bliver spændende - og meget uforudsigeligt - hvordan det kommer til at gå Martin Braithwaite. Foreløbig har sportsjournalist Ole Bruun i en kommetar konkluderet, at han er "en vinder i fodboldens lotteri".

Den kommentar er én af de fem JydskeVestkysten-historier, jeg vil anbefale fra den forløbne uge. De tre andre handler også om sport, som vi ikke kun dækker ved at skrive om kampene. Den sidste anbefaling er JV Podcasten, hvor vi hver fredag eftermiddag laver en lydudsendelse om et par af de største historier fra den forløbne uge i Syd- og Sønderjylland.

God weekend!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce