Annonce
Tønder

Cheftræner kan kalde sig for Danmarks målkonge

Cheftræneren i FC Sydvest, Jacob Stolberg, har nu scoret i samtlige fodboldrækker i Danmark. For FC Sydvests førstehold har han scoret i jyllandsserien, danmarksserien og 2. division, og i serie 2 har han scoret for klubbens andethold. I weekenden scorede han for Haderslev FK i serie 5. Arkivfoto: Jacob Schultz

Cheftræneren for FC Sydvest, Jacob Stolberg, har som den eneste nogensinde i Danmark spillet - og scoret - i samtlige landets 11 fodboldrækker.

Annonce

TØNDER: Cheftræner i FC Sydvest, Jacob Stolberg, har et helt unikt fodbold-cv og kan som den eneste titulere sig selv som målmager uden sidestykke i dansk fodbold.

Den 36-årige spiller scorede i weekenden til 1-0 for sit hold, Haderslev FK, da det vandt sæsonpremieren i serie 5 over Øsby IF. Dermed har Jacob Stolberg prøvet at spille - og score - i samtlige rækker i dansk fodbold. Fra Superligaen til serie 6. Det er i alt 11 rækker, skriver DBU Jylland i en pressemeddelelse.

Jacob Stolberg fortæller, at weekendens scoring mod Øsby var en foræring fra den tidligere medspiller på SønderjyskEs hold, Martin Thomsen.

- Han var helt fri, men meget uselvisk spillede han bolden til mig, så jeg kunne prikke den over stregen. Det var nok den letteste scoring i hele min karriere, griner cheftræneren, der har scoret i flere af rækkerne for FC Sydvest. Det gælder jyllandsserien, danmarksserien og 2. division for førsteholdet og serie 2 for FC Sydvests andethold.

Han var helt fri, men meget uselvisk spillede han bolden til mig, så jeg kunne prikke den over stregen. Det var nok den letteste scoring i hele min karriere.

Jacob Stolberg, målkonge og cheftræner i FC Sydvest
Annonce

Dybfølt kærlighed

Den tidligere Superliga-spiller har aldrig hørt om, at der skulle være nogen, som har gjort noget lignende. Og forklaringen på, at det overhovedet kunne lade sig gøre, er en dybfølt kærlighed til fodbolden. - Jeg har altid elsket at spille fodbold, konstaterer Jacob Stolberg, der altid er klar til at stille op for hold i serie 2 til 6, der måtte mangle en spiller.

- De kan bare ringe, lyder det fra målkongen, der fra i 100-vis af scoringer gennem årene især husker en scoring fra en Superligakamp for SønderjyskE mod OB.

Annonce

Vigtigst scoring

Scoringen mod OB skete i sæsonen 2000/2001.

- Jeg blev skiftet ind 10 minutter før tid, hvor vi førte 3-2. Efter kort headede jeg den ind på et indlæg, så vi vandt 4-2. Det var nok den eneste sejr den sæson, griner Stolberg, der i 2009 gik ned med stress og depression og skiftede herefter Superligaen i Haderslev ud med serie 1 i Aabenraa. Her var han med til at rykke op i jyllandsserien, inden turen gik til FC Sydvest, hvor han sammen med holdet rykkede op fra danmarksserien til 2. division.

Jacob Stolberg har siden sidste sæson været cheftræner i FC Sydvest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce