Annonce
Aabenraa

Cheftræner om kritik: - Der er altid to sider af historien

SønderjyskE-cheftræner og sportschef Olivera Kecman siger, at hun har været stolt over og glad for at arbejde sammen med Orsolya Kurucz og da er ked af, at den tidligere målmand føler, at hun ikke har været tilstrækkeligt værdsat. Arkivfoto: Claus Thorsted
Olivera Kecman har sat stor pris på Orsolya Kurucz som både målmand og målmandstræner og kan ikke genkende, at ungareren ikke skulle være blevet værdsat.

Aabenraa: - At Orsi er stoppet, er der da ingen stor historie i. Hun er startet som selvstændig, og så har hun simpelt hen besluttet, at hun ikke vil fortsætte i SønderjyskE. Det er jo også sundt at prøve nye udfordringer.

Det er cheftræner og sportschef Olivera Kecmans umiddelbare svar på spørgsmålet om, hvorfor klubbens mangeårige målmand og målmandstræner Orsolya Kurucz ikke længere er en del af teamet bag 1. divisionstruppen.

En forklaring, der jo ikke stemmer helt overens med, hvad Kurucz selv fortæller om, at hun ingen planer havde om at droppe jobbet i SønderjyskE, men at oplevelsen af ikke at blive værdsat havde fået hende til at vælge at gå efter sæsonens tre første kampe.

Stillet over for det faktum siger Olivera Kecman:

- Det er rigtigt, at hun mener, det er sådan, men der jo altid to sider af historien, lyder det fra cheftræneren, der dog ikke går dybere ind i, hvad den anden side af historien er, men blot tilføjer, at "der er forskel på, hvordan man opfatter det at blive værdsat".

Annonce

Klarer det selv

Ligesom serberen lige nu må klare sig uden assistenttræner, så klarer hun også målmandstræningen selv. Hun er uddannet EHF Master Coach, der er den højeste træneruddannelse i Europa, så det er hun klædt på til.

- Så det kører jeg, indtil der er fundet en løsning. Om det skal være den nye assistent, der skal klare det, ved jeg ikke. Nu er der lige brug for, at der kommer lidt ro på det hele, siger Olivera Kecman om det dobbelte farvel til assistenttræner Martin Ritto og Orsolya Kurucz, der får disse ord med på vejen:

- Jeg har sat stor pris på Orsi som målmandstræner, og jeg har kun positive tilbagemeldinger på det, hun har lavet sammen med os i SønderjyskE, hvor hun jo er en legende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce