Annonce
Aabenraa

Cheftræner om kritik: - Der er altid to sider af historien

SønderjyskE-cheftræner og sportschef Olivera Kecman siger, at hun har været stolt over og glad for at arbejde sammen med Orsolya Kurucz og da er ked af, at den tidligere målmand føler, at hun ikke har været tilstrækkeligt værdsat. Arkivfoto: Claus Thorsted
Olivera Kecman har sat stor pris på Orsolya Kurucz som både målmand og målmandstræner og kan ikke genkende, at ungareren ikke skulle være blevet værdsat.

Aabenraa: - At Orsi er stoppet, er der da ingen stor historie i. Hun er startet som selvstændig, og så har hun simpelt hen besluttet, at hun ikke vil fortsætte i SønderjyskE. Det er jo også sundt at prøve nye udfordringer.

Det er cheftræner og sportschef Olivera Kecmans umiddelbare svar på spørgsmålet om, hvorfor klubbens mangeårige målmand og målmandstræner Orsolya Kurucz ikke længere er en del af teamet bag 1. divisionstruppen.

En forklaring, der jo ikke stemmer helt overens med, hvad Kurucz selv fortæller om, at hun ingen planer havde om at droppe jobbet i SønderjyskE, men at oplevelsen af ikke at blive værdsat havde fået hende til at vælge at gå efter sæsonens tre første kampe.

Stillet over for det faktum siger Olivera Kecman:

- Det er rigtigt, at hun mener, det er sådan, men der jo altid to sider af historien, lyder det fra cheftræneren, der dog ikke går dybere ind i, hvad den anden side af historien er, men blot tilføjer, at "der er forskel på, hvordan man opfatter det at blive værdsat".

Annonce

Klarer det selv

Ligesom serberen lige nu må klare sig uden assistenttræner, så klarer hun også målmandstræningen selv. Hun er uddannet EHF Master Coach, der er den højeste træneruddannelse i Europa, så det er hun klædt på til.

- Så det kører jeg, indtil der er fundet en løsning. Om det skal være den nye assistent, der skal klare det, ved jeg ikke. Nu er der lige brug for, at der kommer lidt ro på det hele, siger Olivera Kecman om det dobbelte farvel til assistenttræner Martin Ritto og Orsolya Kurucz, der får disse ord med på vejen:

- Jeg har sat stor pris på Orsi som målmandstræner, og jeg har kun positive tilbagemeldinger på det, hun har lavet sammen med os i SønderjyskE, hvor hun jo er en legende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];