Annonce
Sport

Chen Long nedkæmper Axelsen i sæsonfinalens åbning

Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen tabte sin første gruppekamp i sæsonfinalen, da Chen Long sejrede efter tre sæt.

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er kommet skidt fra start i sæsonfinalens gruppespil.

Onsdag morgen dansk tid tabte danskeren sin åbningskamp til Chen Long, der er den eneste herresinglespiller med hjemmebanefordel i kinesiske Guangzhou.

Chen Long endte med at vinde 21-17, 10-21, 21-17.

Med nederlaget er Viktor Axelsen allerede under maksimalt pres i forhold til at kunne gå videre til semifinalen. Han er formentlig tvunget til at slå både Chou Tien-chen og Anthony Sinisuka Ginting for at avancere i World Tourens sidste turnering i 2019.

Chou Tien-chen vandt kampen over Ginting med 11-21, 21-15, 25-23.

Sæsonfinalen foregår med et indledende gruppespil. I hver kategori er der fire deltagere, som hver skal igennem tre gruppekampe. Gruppens to bedste går videre til semifinalen.

I første sæt havde Viktor Axelsen problemer fra baglinjen, både når han skulle vurdere boldenes længde på sin egen side, og når han skulle returnere fjerbolden til kineseren.

Efter Chen Long kom foran 5-4, var kineseren foran i resten af sættet og vandt det på sin første sætbold.

Momentum skiftede i andet sæt, hvor det var Chen Long, der havde problemer fra baglinjen efter sidebyttet.

Da Axelsen for alvor fik overtaget midtvejs i sættet, virkede en frustreret Chen Long til at opgive, så danskeren ubesværet kunne vinde med de overbevisende cifre 21-10.

I tredje sæt skærpede begge spillere sig. På pointtavlen fulgtes de ad, og de leverede badminton på et højt niveau.

Ved det korte ophold midt i sættet var Chen Long foran 11-10.

Det lykkedes aldrig for danskeren at få fuld kontakt igen. Kineseren fik et lille overtag og sikrede sig fem matchbolde. På den tredje af dem vandt han kampen.

Anders Antonsen er også med i sæsonfinalen. Han er placeret i den modsatte gruppe af Axelsen. Antonsen tager hul på turneringen senere onsdag, når han møder indoneseren Jonatan Christie.

Der er ingen danske deltagere i damesingle eller i doublekategorierne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce