Annonce
EfB

Chok for EfB: Daniel Anyembe ude hele foråret

Daniel Anyembe kommer ikke på banen i foråret. Foto: Chresten Bergh
Daniel Anyembe skal opereres for den knæskade, han pådrog sig på U21-landsholdets tur til Tyrkiet. Sportschefen har tillid til de to spillere, der kan dække pladsen som højre back.

Esbjerg fB's Daniel Anyembe har pådraget sig en alvorlig skade i forbindelse med U21-landsholdets træningstur til Tyrkiet i januar. Således ventes den stærke back ude i tre-fire måneder efter den forestående operation, og han kan derfor forventes at være ude hele forårssæsonen.

21-årige Anyembe er ærgerlig, men vælger nu at kigge fremad.

- Der findes aldrig et godt tidspunkt at blive knæskadet på, men jeg føler, jeg har været virkelig uheldig med timingen. Der er ikke andet at gøre end at arbejde hårdt på at blive klar igen, så jeg kommer stærkt tilbage og forhåbentligt kan hjælpe holdet, siger han.

Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen kalder det et slag i ansigtet, at Daniel Anyembe ikke kan hjælpe holdet i foråret, men det er ikke umiddelbart planen at hente en direkte erstatning ind.

- Højre back er vel nok den position, hvor vi er dækket bedst ind med både Jeppe Brinch og Jonas Mortensen, men hvis der dukker noget helt oplagt op, kigger vi selvfølgelig på det, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce