Annonce
EfB

Chok for EfB: Daniel Anyembe ude hele foråret

Daniel Anyembe kommer ikke på banen i foråret. Foto: Chresten Bergh
Daniel Anyembe skal opereres for den knæskade, han pådrog sig på U21-landsholdets tur til Tyrkiet. Sportschefen har tillid til de to spillere, der kan dække pladsen som højre back.

Esbjerg fB's Daniel Anyembe har pådraget sig en alvorlig skade i forbindelse med U21-landsholdets træningstur til Tyrkiet i januar. Således ventes den stærke back ude i tre-fire måneder efter den forestående operation, og han kan derfor forventes at være ude hele forårssæsonen.

21-årige Anyembe er ærgerlig, men vælger nu at kigge fremad.

- Der findes aldrig et godt tidspunkt at blive knæskadet på, men jeg føler, jeg har været virkelig uheldig med timingen. Der er ikke andet at gøre end at arbejde hårdt på at blive klar igen, så jeg kommer stærkt tilbage og forhåbentligt kan hjælpe holdet, siger han.

Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen kalder det et slag i ansigtet, at Daniel Anyembe ikke kan hjælpe holdet i foråret, men det er ikke umiddelbart planen at hente en direkte erstatning ind.

- Højre back er vel nok den position, hvor vi er dækket bedst ind med både Jeppe Brinch og Jonas Mortensen, men hvis der dukker noget helt oplagt op, kigger vi selvfølgelig på det, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce