Annonce
Nordtyskland

Chok i by på vestkysten: Respekteret læge var narkohandler

Den tidligere så velhavende læge og Prosche-kører er i dag komplet ruineret. Modelfoto: Colourbox.
En læge fra Nordfrisland er blevet idømt fire år og ti måneders fængsel for omfattende handel med metadon og smertestillende medicin samt bedrageri over for sygesikringen.

HUSUM: En læge fra Husum i Nordfrisland skal fire år og ti måneder bag tremmer, fordi han har haft en indbringende, sideløbende karriere som narkohandler. Den 56-årige har blandt andet solgt metaton og andre narkotiske midler i 743 tilfælde, fremgik det, da retten i Flensborg fredag afsagde dom i den opsigtsvækkende sag.

Lægen blev desuden kendt skyldig i at have udskrevet recepter på stærke, smertestillende præparater uden lægefaglig begrundelse i 192 tilfælde.

Kriminaliteten begik lægen i perioden mellem 2007 og 2011, skriver nyhedsbureauet DPA.

Annonce

Desuden er lægen blevet dømt for at have afregnet 16 patienters konsultationer med sygesikringen, selv om de pågældende behandlinger slet ikke havde fundet sted eller kun blev gennemført i begrænset omfang. Hermed fik den dømte uberettiget udbetalt 740.000 euro.

Er ruineret

Forinden aflagde den nu dømte en omfattende tilståelse. Af den fremgik det, at den 56-årige efterhånden fuldstændig mistede kontrollen med sin praksis. En del stofmisbrugere var i behandling hos ham. Nogle gange forbarmede medicineren sig, når hans patienter for eksempel klagede over, at deres dosis var for lille. Så fik de en lille ekstra portion.

Patienterne reagerede med taknemmelighed – og i nogle tilfælde med gaver. Det førte efterhånden lægen ud i en kriminel spiral og regulær handel med receptpligtig medicin.


Konsekvenserne af Deres handlinger har ramt Dem hårdt.

Retsformand Mey Bauer.


Under sin karriere som praktiserende læge i Husum var den 56-årige absolut velhavende og kørte rundt en kostbar Porsche. Efter hans narkohandel og bedragerier blev opdaget, flyttede han til Berlin og er i dag komplet ruineret. Den kendsgerning samt den åbne tilståelse var i rettens øjne en formildende omstændighed i forbindelse med udmålingen af straffen.

- Konsekvenserne af Deres handlinger har ramt Dem hårdt, sagde retsformand Mey Bauer, da hun begrundede den milde afgørelse, skriver Husumer Nachrichten.

Annonce

Takkede for dommen

Den dømte takkede domstolen for afgørelsen.

Retten lagde også vægt på, at myndighedernes kontrol med udlevering af metadom havde været alt for lemfældig.

Ti måneder af dommen anses for at være afsonet i forbindelse med varetægtsfængslingen.

En apoteker fra Husum er tidligere idømt tre års fængsel i samme sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce