Annonce
Esbjerg

Chokeret ejer af kollapset ejendom: - Der var ingen faresignaler

Indehaverne af den ejendom i Østergade, der tirsdag begyndte at styrte sammen, er chokerede, men også lettede over, at ingen kom noget til. De fortæller, at bygningen var i fin stand, og at det formentligt er gravearbejdet på nabogrunden, der har udløst problemerne. Dette har brandvæsnet efterfølgende bekræftet.

Opdateret: Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på twitter tirsdag aften klokken 21.50, at gavlen nu dels er faldet ned og dels pillet ned. Arbejdet indstilles for natten, men der vil være personale tilstede ved afspærringen.

Esbjerg: Tirsdag den 11. maj går næppe over i historien som en af Lasse Hundebøls bedste dage. Nærmere tværtimod.

Han er ejer af ejendommen i Østergade 57 sammen med sin far Erhardt og broren Casper Hundebøl. Udlejningsejendommen, der har været i maler-familiens eje siden slutningen af 80’erne, begyndte tirsdag ved middagstid at slå store revner, inden store dele af gavlen til sidst kollapsede.

Annonce

Sammenstyrtningen efterlod en lejlighed i stueetagen helt blottet fra gadeplan, mens hele ejendommen med i alt otte lejemål nu er ubeboelig.

Elektrikeren slog alarm

Det var en elektriker, der gik og arbejde på ejendommen, der alarmerede indehaverne om, at der var fare på færde.

- Vi havde tilkaldt en elektriker til at lave vores dørtelefoner, så han gik og arbejdede ved ejendommen, da skaden skete. Han ringede til os ved middagstid og sagde, at der var et eller andet helt galt, og at ejendommen var begyndt at slå store revner, siger ejeren.

Ejerne ved endnu ikke med sikkerhed, hvad der har forårsaget kollapset, men de formoder, at det skyldes gravearbejde på nabogrunden. Foto: Janê Gad Akrawi

Lasse Hundebøl gik derefter straks i gang med at ringe til sine lejere og varsle dem om, at de skulle forlade bygningen.

- Mange af dem stod heldigvis allerede ude på gaden, da jeg ringede, og alle nåede ud af bygningen, inden det gik galt. Der var også et par stykker, der ikke var hjemme, og derfor ikke vidste noget om, hvad der foregik, fortæller Lasse Hundebøl, der sammen med broren ejer Malerfirmaet Petersen og Hundebøl med tilhørende butik på Østervangsvej.

Annonce

Gravearbejde på nabogrunden

Familien ved endnu ikke med sikkerhed, hvad der har forårsaget kollapset, men de formoder, at det skyldes gravearbejde på nabogrunden.

- Vores bygning var i fin stand, og vi har ikke set nogen faresignaler overhovedet. Vi har fået at vide af en af lejerne, at de har arbejdet med en stor gravemaskine inde på nabogrunden, og at der var blevet gravet en dyb rende i jorden langs hele gavlsiden. Det er formentligt det, der har skabt balladen, vurderer Lasse Hundebøl.Forude venter dog flere undersøgelser og analyse af skaderne, hvordan de er opstået og om de er for omfattende til, at bygningen kan sikres. Hvis det er tilfældet, skal der laves en kontrolleret nedrivning.

Til avisen kunne Sydvestjysk Brandvæsen senere tirsdag fortælle, at det netop er gravearbejdet på nabogrunden, der er årsag til den sammenstyrtede gavl.

Annonce

Genhusning i nærheden

Lasse Hundebøl afventer nu at høre fra sit forsikringsselskab om det videre forløb. I mellemtiden er han gået i gang med at skaffe genhusning til de otte evakuerede lejere.

- Vores førsteprioritet har været at sikre vores lejere, og vi har fået god hjælp af Bangs Gård til genhusning på et hotel i nærheden. Resten kan forhåbentligt løses hen ad vejen, siger Lasse Hundebøl og tilføjer:

- Vi er først og fremmest glade for, at der ikke var nogen, der kom noget til. Det er det vigtigste.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Henrik Jensen, indehaver af Nordsø Byg, der gennem ejendomsselskabet Nordsø Ejendomme ApS ejer nabogrunden i Østergade, hvor der tirsdag formiddag blev gravet. Han har dog endnu ikke haft mulighed for at danne sig et overblik over hændelsen, og ønsker derfor ikke at udtale sig til avisen.

Foto: Janê Gad Akrawi
Foto: Janê Gad Akrawi
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce