Annonce
Billund

Chokolade eller jordbær? Politikerne skal tilføje smag til Billunds budget

Forvaltningen i Billund Kommune har kun fremlagt et basisbudget i år. Politikerne skal fylde resten ud. Her ses kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen sammen med kommunikationschef Søren Madsen. Arkivfoto: Martin Ravn
Politikerne i Billund Kommune vil have større indflydelse på budgettet, og derfor har direktionen kun fremlagt et basisbudget.

Billund Kommune: Hvor er det en god idé at spare - og hvor er det en god idé at bruge penge på nye idéer?

Det vil direktionen i Billund Kommune slet ikke forholde sig til i oplægget til kommunes budget for 2020-2023, som netop er offentliggjort.

Baggrunden er, at politikerne har et ønske om at få mere indflydelse på budgettet, og derfor har direktionen bare fremlagt et basisbudget - en slags "grundis".

Det betyder, at direktionen kun har fremskrevet budgettet fra sidste år og tilføjet tekniske ændringer. Nu er det op til politikerne at lægge til og trække fra - altså at tilføje smagen til isen.

- Skal servicen fortsætte som hidtil? Skal man tage besparelsesmuligheder ind fra servicetjekket? Skal man tage udvidelsesønsker ind fra fagudvalgene. Det er de håndtag, som politikerne nu kan skrue på, siger Ole Bladt-Hansen, kommunaldirektør.

Annonce

Vi ikke bliver udfordret i 2020, men i 2021 og fremover kommer der nogle indtægtsfald.

Ole Bladt-Hansen, kommunaldirektør

Indtægtsfald på vej

Hvor velsmagende isen bliver, er svært at sige.

Allerede sidste år sagde kommunaldirektøren, at der snart ville komme indtægtsfald i Billund Kommune, og det har det forløbne år ikke ændret ved.

- Vi er dér, hvor vi sidste år sagde, at vi ville være. Nemlig, at vi ikke bliver udfordret i 2020, men at i 2021 og fremover kommer der nogle indtægtsfald, siger Ole Bladt-Hansen.

- 2020 ser rigtig fin ud. Det handler om at finde et niveau, hvor vi også kan køre fornuftigt fremadrettet, tilføjer direktøren.

Virksomheder overrasker

Budgettet for lige år 2020 ser faktisk bedre ud, end man forventede sidste år. Årsagen er en større end først antaget mængde af selskabsskatter.

Det er imidlertid ikke Lego, som er baggrund for stigningen. Regnskaberne fra Lego er Billund Kommune godt orienteret i. Derimod er det resten af erhvervslivet i Billund Kommune, som har overrasket positivt.

- Vi har fået flere selskabsskatter fra andre virksomheder. Det niveau har været højere i år, end vi forventede, siger Lauge Clemmensen, direktør for teknik- og stabe (økonomidirektør).

Billund Kommune får således 15 millioner kroner mere i selskabsskatter end først forventet.

Budget til debat

Politikerne mødes første gang allerede på onsdag for at drøfte budgettet for de kommende år.

Anden gang er tirsdag den 8. oktober.

Det endelig budget skal godkendes i byrådet tirsdag den 22. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce