Annonce
Kolding

Chokoladeproducent efterlyser ensomme ældre: Kender du en, der trænger til at blive forkælet?

Chokoladeproducenten Xocolatl har valgt at donere 500 påske-chokoladegaver til ældre, som bor alene i lokalområdet. Foto: Søren Gylling
Coronakrisen har betydet fyldte lagre hos den lokale chokoladeproducent Xocolatl. I stedet for at de søde sager skal gå til spilde, har virksomheden besluttet at donere 500 chokolade-gaver til ensomme ældre i lokalområdet.

Christiansfeld: Påsken er højtid for ikke bare sild og snaps, men også for påskeæg, særligt hos den lokale chokoladeproducent Xocolatl. Coronakrisen har dog betydet, at butikkerne ligger inde med store mængder af påske-chokolade, som de har svært ved at komme af med. Virksomheden har derfor besluttet at give chokolade væk til særligt ældre, som bor alene.

- Normalt vil vi forsøge at sælge det via eksempelvis "Too Good To Go", men i de her tider giver det bare mere mening at give det væk til nogle af dem, som sidder alene, og som har det svært i øjeblikket. De fortjener en lille gave, der viser, at vi er mange, der tænker på dem. Så kender man en, der fortjener lidt forkælelse, må man meget gerne kontakte os, siger Gitte Minck, som er direktør i Xocolatl, der har lokale butikker i både Haderslev og Christiansfeld.

I alt 500 chokolade-gaver skal foræres væk i Haderslev, Christiansfeld og Kolding, og Gitte Minck fortæller, at der stadigvæk er chokolade på lager. Man skal blot sende Xocolatl en besked på virksomhedens Facebook-side med navn og adresse på en ældre borger, man synes, trænger til at få forsødet sin hverdag.

Annonce

Normalt vil vi forsøge at sælge det via eksempelvis "Too Good To Go", men i de her tider giver det bare mere mening at give det væk til nogle af dem, som sidder alene, og som har det svært i øjeblikket.

Gitte Minck, direktør i Xocolatl.

Stor opbakning

Gitte Minck fortæller, at de første bestillinger er tikket ind, og at chokoladen ledsaget af et lille brev fra virksomheden er på vej rundt i kommunen med hjælp fra frivillige chauffører, som virksomheden også efterlyste på Facebook.

- Det var overvældende, så mange der skrev tilbage, at de gerne ville hjælpe til, så vi har faktisk flere chauffører, end vi har brug for, forklarer hun og understreger, at alt chokolade bliver omdelt med forsigtighed:

- Alle chauffører har sprit og handsker med og holder afstand, så vi er sikre på, at der ikke er nogen risiko for de borgere, vi kommer ud til, siger Gitte Minck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce