Annonce
Sport

Christensen og Chelsea slået i sidste sekund

Lee Smith/Ritzau Scanpix
Newcastle afgjorde opgøret mod Chelsea i det 94. minut, da Isaac Hayden headede bolden i mål.

På en scoring fire minutter inde i overtiden tabte Chelsea lørdag 0-1 på udebane til Newcastle i Premier League.

Kampen var på vej mod en pointdeling, da hjemmeholdets Isaac Hayden sørgede for ellevild jubel på St. James Park.

Newcastles franske midtbanespiller Allan Saint-Maximin sendte en lang bold op i feltet, og her fik Hayden med hovedet dirigeret bolden videre ind over målstregen.

I Chelseas midterforsvar kunne danske Andreas Christensen se til, mens det gik galt for gæsterne.

Danskeren fik fuld spilletid for Frank Lampards mandskab.

Trods nederlaget fastholder Chelsea sin placering som nummer fire i tabellen, der giver adgang til Champions League i næste sæson.

London-klubben har 39 point på fjerdepladsen, mens Manchester United og Wolverhampton følger efter med 34 point. United har dog spillet en kamp færre end Chelsea.

Premier League toppes suverænt af Liverpool, der har 61 point. Førerholdet har endda spillet færre kampe end samtlige konkurrenter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce