Annonce
Varde

Christian Bøving og holdet bag Øen vinder Tvprisen

Christian Bøving vinder Tvprisen 2020 i kategorien Bedste Reality sammen med hele produktionen bag realityprogrammet Øen, der vises på DR1. PR-Foto

Kærup: Læge og tv-vært Christian Bøving vandt lørdag aften sammen med hele holdet bag DR1 programmet Øen, Tvprisen 2020 i kategorien Bedste Reality. Det gjorde de foran andre nominerede realityprogrammer som blandt andet Landmand søger kærlighed, Alene i vildmarken og Robinson Ekspeditionen.

- Det er fuldstændig fantastisk efter kun én sæson på skærmen at opnå sådan en fornem pris, siger Christian Bøving, der glæder sig over anerkendelsen sammen med hele holdet bag Øen.

Branchefesten, Tvprisen 2020, løb af stablen i København i Tivoli Hotel og Kongresscenter. Arrangementet hylder årets bedste programmer og største tv-præstationer. Aftenen bød på en tur på den røde løber, gallamiddag og prisoverrækkelser med Anders Lund Madsen som vært. Det er fagjuryer, der udvælger både nomineringer og vinderne af Tvprisen. Det vil sige professionelle, erfarne tv-folk og andre eksperter på de enkelte kategorier.

Annonce

Juryens kommentarer til Bedste Reality 2020

- Prisen går til et ægte eksperiment med en stærk ramme.

- Det er en stærk idé, og det er befriende, at der ikke er et stærkt konkurrenceelement.

- Spændende psykologisk eksperiment, som man får lyst til at 'binge'.

- Det her er en ny måde at lave reality på.

Deltager i programmet Øen, Louise Paulsen, sammen med tv-vært på programmet Christian Bøving. PR-Foto
Metronome Productions er kræfterne bag realityprogrammet Øen, som Christian Bøving er tv-vært på. Her ses hele holdet. PR-Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce