Annonce
Billund

Christian har købt Lynges Autoservice: - Jeg er nærmest født i et værksted

I 37 år har Lynge Søndergaard-Jørgensen repareret biler i sit autoværksted i Billund. Efter sommerferien sælger han virksomheden til Christian Mikkelsen, der frem til overtagelsen er ansat som svend i firmaet. Foto: Alex Hermann.
Efter at have været selvstændig med Lynges Autoservice siden 1984 har Lynge Søndergaard-Jørgensen pr. 1. september solgt sit værksted til 32-årige Christian Mikkelsen. Han vil drive værkstedet videre fra den samme adresse på Kløvervej i Billund.

Billund: Når august bliver til september, skal skiltet på facaden ved Lynges Autoservice på Kløvervej i Billund skiftes ud. Til den tid overtager Christian Mikkelsen virksomheden, som ved samme lejlighed skifter navn til CM Autoteknik.

- Jeg har altid drømt om at være selvstændig. Jeg er nærmest født i et værksted, så jeg synes, det er et spændende område. Jeg ved, at Lynge er dygtig, så det var nu, jeg skulle slå til, fortæller Christian Mikkelsen, der er bosiddende i Gødsbøl lige på den anden side af Billund Lufthavn.

Christian Mikkelsens far er selvstændig med sit eget autoværksted i Vandel, så at han også selv skulle ende som mekaniker, kom ikke som den store overraskelse. Han er uddannet hos Fasterholdt Biler i Billund, og han har efterfølgende arbejdet samme sted samt i sin fars værksted i Vandel og som værkfører på et værksted i Kolding. I flere omgange har han desuden været ansat hos vindmøllefabrikanten Vestas, hvor han har rejst rundt i det meste af verden. Nu er tiden dog kommet til at få slået teltpælene i jorden.

Annonce

Reception den 27. august

  • Fredag den 27. august bliver det markeret, at Lynge Søndergaard-Jørgensen sælger sin virksomhed til Christian Mikkelsen.
  • Mellem klokken 14 og 17 er dørene åbne til en reception, hvor kunder og venner af huset er velkomne til at lægge vejen forbi og hilse på både den gamle og den nye ejer. Der vil desuden blive budt på en pølse og en øl.

- Jeg ville gerne ud og opleve noget, inden jeg for alvor satte mig fast. Jeg har rejst i hele verden, men jeg har to piger derhjemme, som er kede af det, når jeg rejser, og som jeg heller ikke kan undvære, siger Christian Mikkelsen.

Skal have olie på fingrene

At overtage en virksomhed med flere ansatte kommer til at give masser af arbejde bag skrivebordet. Det bliver Christian Mikkelsen, som kunderne kommer til at møde, når de går ind af døren på Kløvervej, men han håber, at han også får muligheden for at få noget værktøj i hånden.

Fra september er det Christian Mikkelsen, der sidder bag rattet i autoværkstedet på Kløvervej 20 i Billund. Han har købt virksomheden af Lynge Søndergaard-Jørgensen, der efter 37 år med eget autoværksted nu vil koncentrere sig om sine veteranbiler. Foto: Alex Hermann.

- Så vidt muligt skal jeg også ud og have olie på fingrene, men primært skal jeg sørge for at servicere kunderne og sørge for, at folk føler sig trygge, når de kommer. Det er de i forvejen, men det skal jeg arbejde videre med, siger Christian Mikkelsen.

Annonce

Skruetrækker og hammer er ikke længere nok

Den nye ejer vil efter overtagelsen sætte sig eget præg på værkstedet, der officielt vil hedde Automester E+ Billund, men lokalt nok vil blive kendt under navnet CM Autoteknik. Både han og Lynge Søndergaard-Jørgensen, som han overtager værkstedet fra, har gennem årene set, hvordan der er sket store forandringer inden for faget. I dag er bilerne meget computerstyrede, og det stiller nye krav til fremtidens mekanikere.


Jeg er nærmest født i et værksted.

Christian Mikkelsen, kommende ejer af værksted i Billund


- Man skal vide, hvordan en computer hænger sammen. Man kan ikke ordne en bil med en hammer og en bøjet skruetrækker længere, siger Christian Mikkelsen.

Frem til overtagelsen den 1. september vil Christian Mikkelsen være ansat hos Lynges Autoservice.

Annonce
Billund For abonnenter

Her er de billigste huse til salg i Billund Kommune

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Vej spærret efter uheld ved jernbanebom: To biler og tog involveret

Tønder For abonnenter

Fra slot til småt: Forskellen på det dyreste og det billigste hus i Tønder Kommune er lidt mere end syv millioner

Esbjerg

Storstilet ombygning til 600 millioner: Se hvordan den moderniserede bydel har ændret sig

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Tchamba-fodbold i Haderslev

Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Aabenraa

- Tom, vi er nødt til at have Tørfisk i haven! Ægtepars private fest ender som en minifestival

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Esbjerg For abonnenter

Hviding asylcenter kører på laveste blus med 135 beboere

Livsstil For abonnenter

Så dyrt kan det blive, hvis din hund ikke er ansvarsforsikret

Sydjylland

Københavnerne har næsten dobbelt så mange antistoffer som syddanskerne: Så mange mennesker i Region Syddanmark har haft corona

Annonce