Annonce
Esbjerg

Christian har været EfB-fan hele sit liv og bakker op om ny ledelse i klubben: - Det er en uanstændig hetz mod Hyballa og Conway, og det ligner et forsøg på bagvaskelse

Der er dyb splittelse blandt EfB-fansene angående sagen om Peter Hyballa. For mens nogle mener, at træneren skal fyres og endda taler for boykot af kampene, så mener andre, at man bør bakke op om ledelsen og dermed også træneren. Foto: Morten Flarup
Gennem de seneste uger har sagen om spillerballaden i EfB og træner Peter Hyballas angiveligt voldelige metoder sat dagsorden i den danske fodboldverden. Men spørger man den livslange EfB-fan Christian Callesen, så er der tale om en tynd personalesag, som pressen og griske spillere har gjort alt for at blæse op. Han bakker op om både den nye træner og ejer, som han tror kan få klubben på ret køl.

ESBJERG: Christian Callesen er ved at være godt træt af at læse avis og se sportsnyheder i fjernsynet. Hvor end han kigger hen, er der nemlig negative historier om hans altoverskyggende fodboldkærlighed, EfB.

I løbet af de seneste uger har sagen om Esbjerg-træner Peter Hyballa kun vokset sig større og større. Af en række spillere beskyldes han for både fysisk og psykisk vold, og i sidste uge udtrykte 21 spillere i et åbent brev til ledelsen ”stærk mistillid” til træneren.

For tiden venter alle på Arbejdstilsynets vurdering af situationen i EfB, men selv om anklagerne er grove og uden fortilfælde i dansk fodbold, har klubbens ledelse og nye amerikanske ejere hidtil bakket op om den tyske træner. Flere steder har man endda affejet kritikken som ”latterlig” og blæst op af en sensationshungrende dansk presse.

Annonce

Og lige præcis sådan ser Christian Callesen også på den sag, der lige nu har sendt hans fodboldklub ned i kælderen. Han er frustreret over spillernes udmeldinger, men slår fast, at han bakker totalt op om den nye ledelse i klubben. Både ejer og træner.

- Det er selvfølgelig uacceptabelt, hvis der har været decideret vold, men vi kan jo ikke vide, hvad der er op og ned, og jeg synes, at pressen, lokalbefolkningen og andre ude i det ganske fodboldland har dømt både Hyballa og Conway for hurtigt. Det er uanstændigt og en hetz, det der foregår lige nu, og det ligner et forsøg på bagvaskelse. Vi har brug for forandring, og så må man altså acceptere, at tingene bliver gjort på en ny måde, siger Christian Callesen.

Drømmen om engang

31-årige Christian Callesen er kommet på Esbjerg Stadion, siden han var ni år gammel, og derfor har de seneste års elevatortilværelse med op- og nedrykning gjort ekstra ondt. Han savner tiden med proppede lægter og offensiv fodbold.

- Jeg har været stor fan lige siden første gang, jeg så de blå og hvide på stadion, og jeg har fulgt dem gennem tykt og tyndt. Vi har jo været hårdt prøvet ind imellem, men der har også været fantastiske oplevelser. Kampene i Europa mod St. Etienne, pokalsemifinalerne imod FCK. Fulde huse, kanon stemning, fremadrettet fodbold og store ambitioner. Det var bare. som om det forsvandt op igennem 10’erne, siger Christian Callesen, der mener, at forandring i klubben har været nødvendigt.

- For mig var det en glæde, da jeg hørte om de nye ejere, og jeg ser stadig frem til, hvad de kan gøre. Når jeg ser billeder af superligaen, bliver jeg misundelig. Det er der, vi hører til. Men der er gået meget galt de seneste år. Trænerskifte, millioner, der er fosset ud, mangel på kvalitet og alt for dårlig indstilling fra spillerne. Det skulle der jo gøres noget ved, og jeg tror på, at den nye træner og de nye ejere er det helt rigtige. Og jeg står ikke alene blandt os fans.

Annonce

Komplot

Christian Callesen er tilfreds med de nye ejeres tilgang med mere offensiv og aggressiv fodbold. Og han stoler på, at de har valgt den rigtige træner.

Dermed tegner han en holdning, der repræsenterer en del af de lokale fans. På sociale medier har debatten raset, om hvilken vej klubben skal gå. Mens nogle taler for fyring og boykot, så mener andre, at man bør bakke op om ledelsen.

- Jeg er positiv, og jeg bakker helt op omkring den nye linje. Selvfølgelig kan prisen blive for dyr, men helt ærligt, ingen af os aner, hvad der er sket. Skulle man ikke lige afvente Arbejdstilsynets rapport eller finde ud af, hvorfor det kun er lidt over halvdelen af truppen, der har skrevet under. For eksempel har Nicklas Strunck ikke skrevet under. Hvordan hænger det sammen? Man kan jo godt få fornemmelsen af, at nogle forkælede spillere står bag et komplot, siger Christian Callesen, der har stor respekt for den nye ejer, Paul Conways, ageren i pressen.

- Endelig har vi fået en mand, der tør give journalisterne og kritikerne tørt på. En mand, der står ved sine visioner og sine ansatte. Det må man da have respekt for. Det skal selvfølgelig ikke være voldeligt, på ingen måde, men nogle gange koster det, når man vil lave forandring, siger han.

Annonce

Ingen respekt for boykot

Det  bekymrer ham, at nogle af de unge spillere og dele af personalet ser ud til at vælge klubben fra. Men han ændrer ikke holdning af den grund.

- Jeg tror, at det er meget naturligt, men jeg har ikke meget respekt for boykot og for dem, der allerede har dømt træneren ude. Bak dog op i stedet. Vi har brug for at stå sammen nu. Spillere kommer og går, men det er klubben, der er vigtigst. Og jeg er overbevist om, at de nye folk får os tilbage i toppen af dansk fodbold, siger Christian Callesen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Planklagenævnet jorder klager over kommunal håndtering af omstridt højhus i Esbjergs bykerne: Bygherrer klar til næste fase

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Esbjerg

El-busser fra Kina kører ud i Esbjergs gader: Første køretur er gratis

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Sønderborg For abonnenter

Åh nej, ikke igen: Gigthospitalet har brugt rigtig meget tid på at forklare patienterne om corona

Annonce