Annonce
Kolding

Christian Haugk siger farvel og tak til byrådet og Godset

Christian Haugk forlader byrådet med udgangen af marts. Arkivfoto: Martin Ravn

Socialdemokratiets borgmesterkandidat gennem de sidste otte år forlader politik. Han har fået nyt job som topembedsmand i Haderslev Kommune.

Kolding: Efter 13 år som gruppeformand og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Kolding pakker 52-årige Christian Haugk nu sammen og siger tak for denne gang til politik. Også spillestedet Godset, som han har været leder af lige fra den spæde start for 17 år siden, skal se sig om efter en ny mand eller kvinde til chefkontoret.

Årsagen er, at Christian Haugk har fået nyt job som kultur-, fritids- og landdistriktschef i Haderslev Kommune, og det kommunale topjob i nabokommunen ønsker han ikke at kombinere med et fortsat medlemsskab af Kolding Byråd.

- Jeg har lige sendt en mail til borgmester Jørn Pedersen og kommunaldirektør Thomas Boe om, at jeg ønsker at udtræde af Kolding Byråd 30. marts. Mit nye job er jo et job i et niveau, som kræver fuldt fokus, siger Christian Haugk, der er tilfreds med, at Socialdemokratiet i Kolding nu har næsten fire år inden næste valg til at finde sig til rette med en ny spidskandidat og borgmesterkandidat.

Det er selvfølgelig med vemod, at jeg træder ud af byrådet, og også at jeg forlader Godset. Men det er også med stolthed

Christian Haugk (S)

Vemodig og stolt

Har Socialdemokratiets valgnederlag i november, hvor I gik tilbage fra seks til fem mandater i byrådet, påvirket dit valg om at rydde tavlen og springe ud i noget helt nyt?

- Nej, overhovedet ikke. Det er ikke sådan, at jeg har tænkt, at nu gider jeg ikke det mere.

- Det var bare, som om mit navn stod på den stilling, jeg nu har fået. Jeg kunne sætte flueben ved alle de kompetencer, som blev efterspurgt, og jeg glæder mig helt vildt til arbejdet. Det er en nyoprettet stilling, som jeg kan være med til at præge, og jeg kommer til at beskæftige mig med alle de ting, som jeg er meget optaget af.

- Men det er selvfølgelig med vemod, at jeg træder ud af byrådet, og også at jeg forlader Godset. Men det er også med stolthed, og Godset er jo i dag positioneret som en væsentlig aktør i regionen og som regionalt spillested på landsplan. Sammen med foreningerne og de frivillige er vi nået rigtig, rigtig langt, konstaterer Christian Haugk, der i hvert fald indtil videre bliver boende i Seest med sin kone Lisbeth.

Socialdemokratiets lokalformand i Kolding, John Jespersen, modtog nyheden onsdag eftermiddag og kan endnu ikke sige noget om de ændringer, som Christian Haugks farvel kommer til at betyde for byrådsgruppen.

- Det er vi nødt til at tale om i bestyrelsen først. Men jeg kan godt sige, at vi er rigtig kede af, at Christian forlader os. Han har været en god frontfigur i mange år, siger han.

Socialdemokratiets førstesuppleant er Elvis Comic på 22 år. Nu får han chancen for at øve sig i at være byrådsmedlem frem til næste valg.

Annonce
Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

KIF Kolding For abonnenter

Nederlaget var klart og tydeligt, men KIF viste et mere værdigt ansigt end sidst

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Annonce