Annonce
Kolding

Christian Haugk siger farvel og tak til byrådet og Godset

Christian Haugk forlader byrådet med udgangen af marts. Arkivfoto: Martin Ravn

Socialdemokratiets borgmesterkandidat gennem de sidste otte år forlader politik. Han har fået nyt job som topembedsmand i Haderslev Kommune.

Kolding: Efter 13 år som gruppeformand og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Kolding pakker 52-årige Christian Haugk nu sammen og siger tak for denne gang til politik. Også spillestedet Godset, som han har været leder af lige fra den spæde start for 17 år siden, skal se sig om efter en ny mand eller kvinde til chefkontoret.

Årsagen er, at Christian Haugk har fået nyt job som kultur-, fritids- og landdistriktschef i Haderslev Kommune, og det kommunale topjob i nabokommunen ønsker han ikke at kombinere med et fortsat medlemsskab af Kolding Byråd.

- Jeg har lige sendt en mail til borgmester Jørn Pedersen og kommunaldirektør Thomas Boe om, at jeg ønsker at udtræde af Kolding Byråd 30. marts. Mit nye job er jo et job i et niveau, som kræver fuldt fokus, siger Christian Haugk, der er tilfreds med, at Socialdemokratiet i Kolding nu har næsten fire år inden næste valg til at finde sig til rette med en ny spidskandidat og borgmesterkandidat.

Det er selvfølgelig med vemod, at jeg træder ud af byrådet, og også at jeg forlader Godset. Men det er også med stolthed

Christian Haugk (S)

Vemodig og stolt

Har Socialdemokratiets valgnederlag i november, hvor I gik tilbage fra seks til fem mandater i byrådet, påvirket dit valg om at rydde tavlen og springe ud i noget helt nyt?

- Nej, overhovedet ikke. Det er ikke sådan, at jeg har tænkt, at nu gider jeg ikke det mere.

- Det var bare, som om mit navn stod på den stilling, jeg nu har fået. Jeg kunne sætte flueben ved alle de kompetencer, som blev efterspurgt, og jeg glæder mig helt vildt til arbejdet. Det er en nyoprettet stilling, som jeg kan være med til at præge, og jeg kommer til at beskæftige mig med alle de ting, som jeg er meget optaget af.

- Men det er selvfølgelig med vemod, at jeg træder ud af byrådet, og også at jeg forlader Godset. Men det er også med stolthed, og Godset er jo i dag positioneret som en væsentlig aktør i regionen og som regionalt spillested på landsplan. Sammen med foreningerne og de frivillige er vi nået rigtig, rigtig langt, konstaterer Christian Haugk, der i hvert fald indtil videre bliver boende i Seest med sin kone Lisbeth.

Socialdemokratiets lokalformand i Kolding, John Jespersen, modtog nyheden onsdag eftermiddag og kan endnu ikke sige noget om de ændringer, som Christian Haugks farvel kommer til at betyde for byrådsgruppen.

- Det er vi nødt til at tale om i bestyrelsen først. Men jeg kan godt sige, at vi er rigtig kede af, at Christian forlader os. Han har været en god frontfigur i mange år, siger han.

Socialdemokratiets førstesuppleant er Elvis Comic på 22 år. Nu får han chancen for at øve sig i at være byrådsmedlem frem til næste valg.

Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce