Annonce
Kolding

Christian og Zibrandt skal til VM i yoga med våben

Dyrene, som man skyder efter, er forskellige størrelse og arter. Her skyder Christian Jørgensen og Zibrandt Christensen efter en hjort, som er et af de større mål. Der er blandt andet også grævlinge og vildsvin, der fungerer som mål. Foto: Casper Vagner Christensen
Til september er der verdensmesterskaber i 3D-bueskydning, og Christiansfeld IF har hele to repræsentanter med til mesterskabet, der bliver afholdt i Canada. Den ene er Christian Jørgensen, der er tidligere firedobbelt danmarksmester, mens Zibrandt Christensen faktisk er forsvarende verdensmester.

Christiansfeld: Normalt siger man, at man skal bruge tusindvis af timer på at øve sig, før man bliver god.

For Christian Jørgensen og Zibrandt Christensen, der er bueskytter i Christiansfeld IF, gik der ikke lang tid, før de fandt ud af, at de var gode til deres sport. Rigtig gode. Faktisk så gode, at Christian Jørgensen i en periode på fire år vandt det danske mesterskab fire gange i træk, og Zibrandt Christensen opnåede det største, man kan opnå, og blev verdensmester i 2017. Begge startede til bueskydning i sensommeren 2012.

- Da jeg startede, kunne jeg se, at jeg var bedre end nogen, der havde skudt i mange år. Fra start skød jeg dobbelt så mange point som min kammerat, jeg startede sammen med. Jeg er vokset op på en farm i Sydafrika, så jeg har altid skudt med slangebøsser og pusterør, så det ligger til mig, siger Zibrandt Christensen.

Christian Jørgensen blev danmarksmester efter at have gået til bueskydning i et lille år.

- Jeg var bare med for at se, hvad det kræver for at være med til VM, men jeg endte med at vinde. Jeg tænkte, at det var held, men da jeg året efter vandt igen, fik jeg bekræftet, at jeg var god til det her. Det var i 2014, at jeg vandt for anden gang, og det gik op for mig, at jeg kunne blive rigtig god, siger Christian Jørgensen.

Annonce
Zibrandt Christensen var så fokuseret, da han skød sin sidste pil til VM i 2017, at han ikke anede, at han havde vundet verdensmesterskabet, da han havde skudt den. Foto: Casper Vagner Christensen

Yoga med våben

Til september skal Christian Jørgensen og Zibrandt Christensen til verdensmesterskabet i disciplinen 3D-bueskydning. Det vil sige, at de skal skyde efter dyre-figurer. For Zibrandt Christensen er et en mulighed for at forsvare det verdensmesterskab, han vandt i 2017.

- Jeg prøver ikke at sætte høje forventninger til mig selv. Det er jeg ikke god til mentalt. Men jeg skal over og have det sjovt og skyde. Jeg har haft en god sæson, og det er et godt fundament for mig til det mentale spil, siger Zibrandt Christensen.

Og netop det mentale er enormt vigtigt, når man er bueskytte. Begge kalder sporten for "yoga med våben".

- Det er en fokussport, og det er megagavnligt for både børn og voksne at være i en sport, hvor fokus er noget af det vigtigste. Man er nødt til at koble af, når man skyder med bue, for ellers kan man ikke finde ro. Det er en alternativ form for yoga, siger Christian Jørgensen.

De to bueskytter træner fire-fem gange om ugen og lidt mindre, når et stævne nærmer sig. Sporten er endnu ikke så stor, at der er mange penge i den, men oplevelsen af at være til VM, som i år bliver holdt i Canada, er guld værd i sig selv.

- Oplevelsen er vildt fed, og jeg er stolt over bare at være en del af et landshold. Det handler om at nyde det, mens man kan, siger Christian Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce