Annonce
Navne

Christian Rabjerg Madsen ny finansordfører for Socialdemokratiet

Christian Rabjerg Madsen får den tunge post som finansordfører for Socialdemokratiet. Foto: Henrik Reintoft

Folketinget: Den Socialdemokratiske folketingsgruppe har på et møde konstitueret sig med Christian Rabjerg Madsen som ny finansordfører. Det sydjyske folketingsmedlem med en opvækst i Ølgod træder samtidig ind i partiets gruppeledelse på Christiansborg, og han bliver ny formand for Udlændinge og integrationsudvalget i Folketinget. Christian Rabjerg Madsen bliver samtidig ordfører for kommunal udligning.

- Jeg glæder mig til arbejdet som finansordfører. Jeg har været meget glad for at være miljøordfører, og det grønne område vil altid ligge mit hjerte nært, men det bliver både spændende og udfordrende at arbejde mere på tværs af forskellige politiske områder, hvilket bliver min opgave som finansordfører og ledelsesmedlem, siger Christian Rabjerg Madsen i en pressemeddelelse.

Han var i sidste periode Socialdemokratiets miljøordfører, og han beholder pladsen i folketingets miljø- og fødevareudvalg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Rådyr skyld i færdselsuheld

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce