Annonce
Esbjerg

Christiansborg fik uddannelses-bønner fra vest

På billedet ses fra venstre erhvervskonsulent Peter Hegelund, chefadvokat Martin Bondesen fra Det Faglige Hus, direktør Susanne Nordenbæk, borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), folketingsmedlem og indsuppleret i Uddannelses og Forskningsudvalget i dagens anledning, Anders Kronborg (S), borgmester i Varde, Erik Buhl, advokat og partner Peter Kirk Larsen, Kirk Larsen & Ascanius, og Ole Skøtt, campusleder på Syddansk Universitet i Esbjerg. Privatfoto.
Borgmester fortrøstningsfuld i bestræbelserne på at booste Esbjergs og Sydjyllands uddannelsesudbud efter foretræde for Uddannelses- og Forskningsudvalget på Christiansborg.
Annonce

Esbjerg: Det var en opløftet uddannelses-delegation, der tirsdag sidst på dagen vendte næsen hjem mod Vestjylland efter foretræde for Uddannelses- og Forskningsudvalget på Christiansborg.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) vurderer således, at Esbjerg er kommet et godt stykke i bestræbelserne på at skaffe jura-uddannelsen til Esbjerg samt ikke mindst at skaffe fokus på, at Sydvestjylland også har behov for at sikre en fødekæde af veluddannet arbejdskraft.

Delegationen bestod af Jesper Frost Rasmussen og borgmesterkollega og partifælle Erik Buhl fra Varde, direktør Susanne Nordenbæk og erhvervskonsulent Peter Hegelund, Business Esbjerg, advokat og partner Peter Kirk Larsen, Kirk Larsen & Ascanius, chefadvokat Martin Bondesen fra Det Faglige Hus og Ole Skøtt, campusleder på Syddansk Universitet i Esbjerg, og de kunne supplere hinanden godt, fortæller borgmesteren:

- Der var god interesse fra Christiansborg-politikerne, som jeg synes, udviste forståelse for vores ønsker og anerkendte behovet. Jeg er overbevist om, at det gjorde et stort indtryk, da advokat Peter Kirk Larsen fortalte, at man havde været nødt til at åbne kontor i København, fordi der er rekrutteringsproblemer i Esbjerg. Og det selv om Kirk Larsen & Ascanius gør utrolig meget for at sikre en fødekæde ved at tage fat i både folkeskole- og gymnasieelever. Kirk Larsen fortalte også, at virksomheden bruger mere end et årsværk på at rekruttere for at sikre fødekæden, fortæller Jesper Frost Rasmussen.

Kort fortalt

  • Som JydskeVestkysten tidligere har kunnet fortælle, har erhvervslivet og de større erhvervsvirksomheder slået alarm på byens vegne, fordi de er bekymrede for stagnationen i kommunens indbyggertal, og samtidig er væksten i søgningen til de videregående uddannelser gået i stå.
  • To topchefer, Henrik Uhd Christensen, administrerende direktør i Viking Life-Saving Equipment A/S, og Søren Nørgaard Thomsen fra Blue Water Shipping A/S, har desuden sat handling bag de bekymrede ord og bidrager hver især med en million kroner til det, de med en arbejdstitel har valgt at benævne Education Esbjerg – en indsats, der skal styrke Esbjerg som en stærk uddannelses- og studieby.

Annonce

Samme kvalitet

Han slår fast, at Esbjerg ikke render til Christiansborg og beder om jurauddannelsen, "fordi vi så tror, vi kan skabe udvikling":

- Nej, vi beder om foretræde, fordi vi har et stort behov allerede, og det står i vejen for vores udvikling, at behovet ikke bliver dækket. Mens vi var derovre, kvitterede jeg for den tidligere udflytning af statslige styrelser, men det medfører også et behov for juridiske kompetencer, og man er derfor nødt til at tage næste skridt og også lade os få uddannelsen, som jo kun vil koste 15 millioner kroner i ekstra årlige omkostninger, og det er et trods alt lille beløb. I forhold til kvaliteten i uddannelsen kunne Ole Skøtt fra SDU på stedet garantere, at det ville blive samme kvalitet som i Odense, så jeg synes, vi har forberedt udvalget godt til det tidspunkt, hvor i kommer og præsenterer næste step i bestræbelserne, siger borgmesteren og tilføjer, at uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil blive kontaktet.

Blandt de fremmødte medlemmer i Uddannelses- og Forskningsudvalget var Henrik Dahl (LA) fra Ribe og folketingsmedlem Carsten Kissmeyer (V), tidligere mangeårig borgmester i Ikast-Brande. Folketingsmedlem Anders Kronborg (S) fra Esbjerg havde ladet sig ind-supplere i udvalget i dagens anledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce