Annonce
Haderslev

Christina er projekt-og idéudvikler: - Jeg er hoppet ud på dybt vand

Christina Karas Christiansen er selvstændig projekt- og idéudvikler. Hun står sammen med Charlotte Woldemar bag det nye julemarked i det gamle posthus på Jomfrustien. Her er der åbent de fire søndage i advent mellem 10 og 16. Julemanden kigger også forbi. Her er Christina ved at varme hans stol op. Søndag den 28. november kigger han forbi mellem 12 og 13. Foto: Stine Hygum
Christina Karas Christiansen er indehaver af Ola, hvor hun arbejder med projekt- og idéudvikling. Når hun slapper af, så skriver hun sine mange ideer ned. Hun er en af kvinderne bag det nye julemarked i det gamle posthus, der er med til at samle lokale kræfter. Drømmen er også at være med til at udvikle Haderslev.

Starup: - Jeg er hoppet ud på dybt vand – og har fulgt min mavefornemmelse, siger Christina Karas Christiansen, selvstændig idé- og projektudvikler og indehaver af virksomheden Ola, hvis navn er sammensat af sønnernes navne - Oliver, Lucas og Albert.

Lige nu er hun aktuel som den ene del af makkerparret bag julemarkedet i det gamle posthus, som hun laver sammen med bygningens ejer, Charlotte Woldemar.

I Ola-regi har hun blandt andet også hjulpet en lokal webshop med at komme godt i gang og med at sikre kontakt til den rette influencer.

Annonce

At de to ting, som Christina fremhæver, at hun er en del af, er lokale - det er ingen tilfældighed. Hendes hjerte banker for Haderslev. Det har det gjort lige siden hun tilbage i 2005 landede i Haderslev med planen om, at hun bare lige skulle være her et enkelt sabbatår. Men skæbnen ville det anderledes. Hun blev forelsket i både byen og i Martin fra Crazy Daisy, som hun i de seneste seks år har delt efternavn med, og som hun har tre sønner med.

- Da jeg flyttede hertil tænkte jeg, at Haderslev var sådan en hyggelig by med et helt specielt liv – og jeg kommer fra Tønder, der bestemt også kan noget, siger Christina.

Sådan startede Ola

Det er fem år siden, at Christina fik lavet Ola’s logo - uden at hun dengang præcis vidste, hvor det skulle lande. I dag er Ola landet i idé- og projektudvikling. Det er både Christinas egne projekter, som eksempelvis julemarkedet, men også for andre - som eksempelvis udvikling af webshoppen samt rådgivning om, hvordan den kom bedst fra start.

Vejen til den officielle opstart af Ola i 2021 har været lang.

- Det startede i 2016, hvor jeg ventede vores fjerde barn, som vi mistede, da jeg var ret langt henne. Det vendte op og ned på alt i mit liv, konstaterer hun.

Siden har hun gjort sig ekstra umage for at bruge sit liv på det, der er vigtigt for hende – og det, der gør hende glad.

Kernen i Ola er, at virksomheden skal være med til at sprede glæde på sin vej.

- Jeg ser altid muligheder fremfor begrænsninger, siger Christina, der også altid har været sin mands sparringspartner omkring ideer i hans virksomhed.

Hun har i årevis skrevet sine ideer ned. Hun kan slet ikke lade være.

- Nogle slapper af med at høre podcast – jeg slapper af, når jeg får alle mine ideer skrevet ned, siger hun.


Jeg har en stor forkærlighed for vores by og vores gågade, så det var naturligt for mig at være med til at udvikle den.

Christina Karas Christiansen, indehaver af Ola


I 2019 var Ola lige ved at blive til en lokal butik:

- Jeg har en stor forkærlighed for vores by og vores gågade, så det var naturligt for mig at være med til at udvikle den, siger hun.

Så kom coronaen. Og med en mand med et nedlukket diskotek, så forsvandt det økonomiske grundlag for at starte egen butik, der mest af alt skulle være et univers for børn og teenagere -  en del af Ola-livsstilen - og sprede glæde på sin vej og tilføje noget til byen, som ikke allerede er her. Det blev det ikke til - ikke dengang, men måske engang.

Annonce

Kernen i Ola

At Christina i dag har styret Ola hen til projekter, ideer og udvikling er resultatet af hårdt arbejde.

- Jeg var i et coachforløb for selvstændige og iværksættere, hvor jeg fik arbejdet med mine værdier. Jeg bliver høj på udvikling og jeg er god til at rådgive andre og finde ud af, hvordan vi får udviklet en idé. Det er helt naturligt for mig – og det gør mig glad at være med til at gøre en forskel for andre, siger Christina.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har været bagved Martin og det, som han har gjort – og det har også været med til at give mig blod på tanden, siger hun.

Christina har i mange år været i tøjbranchen og det er meget muligt, at det også kommer til at smitte af på Ola.

- Jeg drømmer om at lave en kollektion med eget logo på, siger Christina.

Hun har allerede fået lavet nogle tryk for at se, hvordan det vil tage sig ud.

- Det, der er min udfordring lige nu, er, at jeg gerne vil lave en bæredygtig kollektion - og at jeg allerhelst vil bruge lokale leverandører - og det kniber det med at finde i øjeblikket, siger hun.

En af de mange ideer fra den store mappe, som Christina ofte skriver i, er netop et julemarked i Haderslev, som skal være med til at samle lokale kræfter og fremvise, hvad de har lavet og kan.

Nu knokler hun sammen med Charlotte Woldemar for at alt bliver klappet og klart til at tage imod gæsterne i det gamle posthus på Jomfrustien de fire søndage i advent. Et marked, som de håber kan være til gavn for hele byen.

- Jeg vil så gerne være med til at udvikle byen og være med til, at højne antallet af besøgende i gågaden.


Christina Karas Christiansen

Gift med Martin Karas Christiansen. Sammen har de børnene Oliver, Lucas og Albert - som også har lagt forbogstaver til Ola.

Er indehaver af Ola, hvor hun er projekt-og idéudvikler.

Udover at hun selv skaber ideer, som eksempelvis julemarkedet i det gamle posthus på Jomfrustien, der har åbent hver søndag i advent fra 10-16, så hjælper hun også andre virksomheder med udvikling og rådgivning.

Julemanden vil også kigge forbi julemarkedet om søndagen - hvornår han kommer kan man se på julemarkedets Facebookside. Den 28. november er det mellem 12 og13.

Man kan følge med i hverdagen hos Ola på både Facebook og Instagram.

www.olahaderslev.dk

Annonce
Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Haderslev

Butikstyv stjal bolognese til 30 kr.: Fik en bøde på 500 med det samme

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

EfB For abonnenter

EfB-analyse dagen derpå: Fem ting, vi lærte af 3-0 over Nykøbing

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce