Annonce
Kolding

Christine kom forbi med Kong Christian: - Han er hæklet til dagens anledning

Christine Sørensen med sin hæklede Kong Christian 10. Foto: Søren Gylling
En hæklet Kong Christian 10. kunne fredag tage plads foran Kongestenen. Hans skaber, Christine Sørensen fra København, havde kørt ham hertil for at markere Genforeningen.

Christiansfeld: Også Kong Christian 10. - nu i hæklet udgave - var med til fredagens markering af 100-året for Genforeningen.

Christine Sørensen fra København, der som hobby hækler den danske kongerække, var nemlig stået tidligt op for at tage turen til Christiansfeld ved Kolding. Med sig i tasken havde hun sin nyeste kreation: Kong Christian 10. på sin hvide hest.

- Han er nummer 28, jeg hækler. Han er hæklet til dagens anledning, og jeg nåede lige at gøre ham færdig i går, fortalte Christine Sørensen, der havde taget fri fra sit arbejde ved Google for at få et billede af den hæklede konge foran Kongestenen.

- Det her er mit lille egoprojekt, kan man sige. Så kan jeg tage en fridag som i dag fra arbejde og børn og rejse lidt rundt, forklarede hun om sit projekt, der følges af omkring 2200 på Instagram.

Annonce

Hæklet som han så ud

At hækle og bringe de hæklede konger og dronninger rundt til historiske steder i både ind- og udland har været Christine Sørensens hobby i godt et år. Det er mest for sjov og for at gøre noget for sig selv, men en del af det er også for at markere historiske begivenheder.

- Kongerækken er en del af vores lands historie. Jeg prøver at markere fortællingen om vores monarki ved at genskabe historien, sagde Christine Sørensen.


Jeg har studeret ham grundigt. Hans hat, medaljerne og farverne på uniformen er lavet som det, han bar på denne dag.

Christine Sørensen


Fordi det historiske aspekt også vejer tungt i projektet, er der styr på detaljerne. De kongelige skal nemlig helst portrætteres så korrekt som muligt. Derfor har Christine Sørensen set på en lang række fotos og videoklip, for at kunne genskabe Kong Christian 10. som han netop så ud, da han red over den gamle grænse den 10. juli 1920.

- Jeg har studeret ham grundigt. Hans hat, knapper, medaljer og farverne på uniformen er lavet som det, han bar på denne dag, fortalte Christine Sørensen, der før projektets start aldrig havde hæklet før.

- Og nu blev jeg jo nødt til at hækle den hvide hest, men jeg har aldrig hæklet en hest før, så det var ret svært, sagde hun.

Den hæklede Kong Christian 10. med guldknapper i uniformen og sit ikoniske overskæg. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nye rejseregler fra i dag: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie - få overblikket her

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce