Annonce
Billund

Skole i Billund lukker og slukker: Kommunen har opsagt samarbejdet med Chrysalis

Billund Kommune har ikke ønsketat fortsætte samarbejdet med Behandlingsskolerne, og derfor er Chrysalis tvunget til at lukke. Det sker ved udgangen af indeværende skoleår. Arkivfoto: Alex Hermann
Uden en aftale med Billund Kommune kan Behandlingsskolen Chrysalis ikke fortsætte i Billund. Det betyder, at skolen lukker og slukker ved skoleårets udgang.
Annonce

Billund: Når skoleåret er forbi, lukker og slukker Chrysalis i Billund endegyldigt.

Billund Kommune har besluttet at opsige samarbejdet med skolen, som er en del af Behandlingsskolerne, og dermed er der ikke mulighed for, at skolen kan fortsætte på sin nuværende adresse på Kærvej.

- Vi rykker ud af Billund. Det er der ikke nogen tvivl om. Når vores kontrakt ophører, skal vi videre, men vi er heldigvis en stor national aktør, og der er efterspørgsel på vores ydelser andre steder, siger Tobias Karnøe, der er dagbehandlingschef hos Behandlingsskolerne.

Han er ked af og ærgerlig over, at Billund Kommune ikke ønsker at forlænge det samarbejde, som kommunen ved tidligere lejligheder har udtrykt tilfreds med, og som efter Behandlingsskolernes opfattelse har kørt rigtigt godt. Men beslutningen er i sidste ende kommunens, og så kan Behandlingsskolerne ikke gøre så meget ved det.

Behandlingsskolerne

Behandlingsskolerne er Danmarks største specialskole, som driver 16 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov.

Behandlingsskolernes tilbud inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud, undervisning i dansk som andetsprog og en enhed for skolevægring.

Chrysalis i Billund er det eneste af Behandlingsskolernes tilbud, som er beliggende i Jylland.

- Vi må ikke drive skole i Billund, hvis vi ikke har en undervisningsoverenskomst med Billund Kommune. Så selvom vi meget gerne ville fortsætte, så har Billund Kommune opsagt samarbejdet, og så har vi ikke mulighed for at blive liggende, siger Tobias Karnøe

Annonce

Fleksibel løsning

De 23 børn, som i dag er tilknytttet Chrysalis, får både det specialiserede skoletilbud samt et behandlingstilbud. Et af Billund Kommunes argumenter for at opsige aftalen med Behandlingsskolerne var, at det langt fra er alle børn, der har behov for begge dele.

- Chrysalis tilbyder kun behandling til børnene. I nogle familier er det dog ikke kun barnet, som har behov for støtte, og resten af familien får i dag derfor hjælp gennem familieindsatsen i Billund Kommune. Ved at oprette vores eget skoletilbud kan vi fremover tilbyde familierne en samlet indsats på tværs af kommunen i stedet for to adskilte forløb, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S).

I det tilbud, som kommunen fremover vil tilbyde, vil det derfor være kommunens egen familieafdeling, der står for den behandling, der måtte være nødvendig. Dermed er der også mulighed for, at elevernes nærmeste familie kan få del i behandlingen, hvis det bliver vurderet nødvendigt. Noget, der hos Behandlingsskolerne ikke har været muligt.

Annonce

Måske samme sted

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvordan det nye tilbud præcist vil se ud. Et af de scenarier, der arbejdes med, er at etablere specialtilbuddet på BillundSkolen i de samme lokaler, som Chrysalis bruger i dag. Det pædagogiske personale forventes også at kunne blive tilbudt at overgå til det nye tilbud.

- Målsætningen er, at eleverne og forældrene oplever mindst mulig forandring i deres hverdag, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, som også understreger, at der tages hånd om alle de børn, som er visiteret eller fremover visiteres til specialtilbuddet. Det nye tilbud står således klar inden sommerferien, når den nuværende aftale med Chrysalis udløber.


Vi må ikke drive skole i Billund, hvis vi ikke har en undervisningsoverenskomst med Billund Kommune. Så selvom vi meget gerne ville fortsætte, så har Billund Kommune opsagt samarbejdet, og så har vi ikke mulighed for at blive liggende.

Tobias Karnøe, dagbehandlingschef, Behandlingsskolerne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce