Annonce
Tarm

Churchill fra Herborg er årets dyrehelt

Hunden Churchill fra Herborg ved Videbæk er modtager af prisen for årets dyreven i regionen. 3. oktober 2018 gjorde hunden sine ejere opmærksom på, at noget ikke var, som det skulle være hos naboen. Da ejerne kom frem, lå ejeren på jorden med en motorcykel over sig og havde fået knust en knogle i benet..Foto:Jørgen Kirk
Det blev den halvandet år gamle engelske bulldog fra Herborg, der torsdag løb med titlen som årets dyrehelt 2019.

HERBORG: Der var kamp hund og hund imellem, da Agria Dyreforsikrings konkurrence for Årets Dyrehelt 2019 torsdag skulle finde sin vinder.

Tre hunde var nemlig finalister. Den ene af dem hedder Churchill og kommer fra Herborg, og ifølge Ekstrabladet er den halvandet år gamle engelske bulldog netop kåret som Årets Dyrehelt 2019.

Churchill blev nomineret til titlen efter at have gjort sine ejere, Henrik og Mette Fomsgaard, opmærksomme, da den nye nabo var kommet til skade under en væltet motorcykel.

Fra vindueskarmen havde Churchill set det hele og hoppede efterfølgende ned fra karmen, løb hen til sin ejer Henrik Fomsgaard og prikkede ham på foden, inden den igen hoppede op i vindueskarmen. Så måtte Henrik Fomsgaard følge efter. Ud af vinduet fik Henrik øje på noget ved anhængerens baghjul, der fik ham til at ændre mening:

- Først tænkte jeg, at han var ved at reparere traileren, for det så sådan ud, men vi kunne se, at han trak sig afsted med hænderne. Dér besluttede vi at gå over at kigge, og så fik vi tilkaldt ambulancen, lød det fra Henrik Fomsgaard i starten af oktober, da Churchill blev kåret til årets jyske dyrehelt.

Det viste sig, at naboen, der var ved at læsse en motorcykel af anhængeren, havde fået motorcyklen ned over sig og havde brækket hofteskålen og lårbensknoglen.

Med titlen som Årets Dyrehelt 2019 følger blandt andet et gavekort på 20.000 kroner, som dog skal doneres til et velgørende formål, en fotosession med en professionel fotograf og en "goodiebag".

Ifølge Ekstrabladet har Henrik og Mette Fomsgaard, valgt at sende pengene videre til virksomheden genbrugshund.dk, som hjælper med at finde nye hjem til hunde.

Annonce
I starten af oktober-måned blev Churchill kåret som årets jyske dyrehelt. Til venstre ejer Henrik Fomsgaard. Foto:Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce