Annonce
Tarm

Churchill fra Herborg er årets dyrehelt: Vi er superstolte af vores lille hund

Hunden Churchill fra Herborg ved Videbæk netop kåret som årets dyrehelt 2019. Churchill vandt for med en insisterende indsats at have gjort sine ejere opmærksom på, at noget ikke var, som det skulle være hos naboen. Da ejerne kom frem, lå ejeren på jorden med en motorcykel over sig og med brækkede knogler til følge. Foto:Jørgen Kirk
Det blev den halvandet år gamle engelske bulldog fra Herborg, der torsdag løb med titlen som årets dyrehelt 2019.

HERBORG: Der var kamp hund og hund imellem, da Agria Dyreforsikrings konkurrence for Årets Dyrehelt 2019 torsdag skulle finde sin vinder.

Tre hunde var nemlig finalister. Den ene af dem hedder Churchill og kommer fra Herborg. Torsdag eftermiddag kunne den halvandet år gamle engelske bulldog dog skifte titlen som årets jyske heltehund ud med titlen som Årets Dyrehelt 2019.

Churchill endte med titlen efter med insisterende prikken på fødderne at gøre sine ejere opmærksomme på et uheld hos den nytilkomne nabo - et uheld, som viste sig at have medført en brækket hofteskål og lårbensknogle.

- Vi er superstolte af vores lille hund, men vi er også ydmyge, for han var oppe mod to andre hunde, som også havde leveret nogle meget, meget stærke præstationer, siger Churchills ejer, Mette Fomsgaard.

Den ene af de to andre nominerede hunde havde vækket sin familie, da en mand var faldet om med hjertestop i opgangen, og den anden tog kontakt til en ældre kvinde på en kirkegård. Det viste sig, at kvinden havde forsøgt at tage sit eget liv med et stort indtag af piller.

- Så det var et meget, meget stærkt felt, Churchill var oppe i mod, og vi var på ikke noget tidspunkt sikre på, at det var Churchill, der ville løbe med sejren, siger Mette Fomsgaard.

Annonce
I starten af oktober-måned blev Churchill kåret som årets jyske dyrehelt. Til venstre ejer Henrik Fomsgaard. Foto:Jørgen Kirk

Tæt afgørelse

De tre stærke aktioner gjorde det også svært for dommerpanelet at finde en vinder, men ifølge Mette Fomsgaard kom den afgørende stemme fra tv-værten Puk Elgård.

- Puk sagde, at Churchill var hendes favorit lige fra starten, fordi samspillet mellem os og Churchill var så godt, og han var så vedholdende og insisterede på, at selvom vi forsøgte at affærdige ham, ville han have os til at forholde os til det, der var sket, siger Mette Fomsgaard, som dog afslører, at familien har kendt til resultatet siden i tirsdags.

Præmiepenge går til lokal hundehjælper

Med i førstepræmien følger en fotosession og en goodiebag med forskelligt udstyr og et gavekort på 20.000 kroner, der skal doneres til et velgørende formål.

- Vi har besluttet, at de skal gå til genbrugshunde.dk, som ligger i Videbæk. Her hjælper de med private midler hunde, som er hjemløse, eller hvor familien af en eller anden grund ikke kan have dem mere, så tager hun dem ind og sørger for at de kommer forbi dyrlægen og finder nye familier til dem. Hun sørger for, at der er et match mellem nye familier og hunden. De modtog også de 5000 kroner, da Churchill blev årets jyske dyrehelt, fortæller Mette Fomsgaard.

Torsdag drog familien videre til København, så Henrik, Mette og Churchill kunne være klar til at være med i Go’ Morgen Danmark på TV 2.

Vigtigste lektie af hele konkurrencen har for Mette været at lytte til sine kæledyr.

- Man skal blive lidt bedre til at lytte til ens hund og ikke bare affærdige den. Man skal være mere lyttende over for ens kæledyr. De har nogle sanser, som er så meget stærkere end ens menneskesanser, siger Mette Fomsgaard.

Hunden Churchill gjorde 3. oktober 2018 sine ejere opmærksom på, at noget ikke var, som det skulle være hos naboen. Da ejerne kom frem, lå ejeren på jorden med en motorcykel over sig og havde fået knust en knogle i benet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce