Annonce
Erhverv

Cicilie Callesen har godt greb på hunde

At være hunde fysiotgerapeut som Cicilie Callesen kan være stor oplevelse, når klienten som her kaster sin kærlighed på terrapeuten. Boxeren Ypsi er en meget sød, men ogs meget livlig hund. Foto: Søren Dippel
Hunde med ondt i ryggen og andre skavanker i bevægeapparatet kan nu bestille tid på klinikken hos hundefysioterapeut Cicilie Callesen på Kongeåvej.
Annonce

Vejen: Det er med hunde, som med mennesker – alt det, som mennesker kan døje med i bevægeapparatet, kan hunde også opleve på egen krop. Det er derfor, vi undertiden opsøger en fysioterapeut. Men til forskel fra mennesker kan hunde have svært ved at fortælle, hvor skoen trykker, hvis den da overhovedet kan finde en hundefysioterapeut. Dem er der nemlig ikke mange af. Men i Vejen er der en af slagsen, og i begyndelsen af maj satte hun forretningsskiltet op på kongeåvej: ”CC Hundefysioterapi”.

Det er 26-årige Cicilie Callesen, som er uddannet human fysioterapeut, og som har videreuddannet sig til hundefysioterapeut. Når hun får besøg af en patient, må hun gøre brug af nonverbal kommunikation og føle sig frem. Derfor har hun bogstaveligt talt et godt greb på hunde. Indtil videre har hun haft mellem 15 og 20 forskellige slags hunderacer på briksen eller rettere på bordet i klinikken.

Fredag gjaldt det boxeren ”Ypsi”, som blot er kælenavnet for ”Ypsilon Av Miraculix”. Ypsi har hjemme i Lindknud sammen med sin ejer Dion Hjerrild. Men på det seneste han haltet lidt på det venstre bagben.

Der kræver også en god portion psykologi at være hundefysioterapeut. Nogle af Cecilie Callesens patienter kan være hunderæd for, hvad der venter dem, når hundefysioterpeuten tager fat. Det gælder altid om at få patienten til at slappe af. Ypsi er dog langt fra at være skræmt, snarere det modsatte, og derfor må Cicilie Callesen da også lægge ansigt til adskillige kærlige slik med en lyserød hundetunge.

På et tidspunkt troede jeg, at jeg ville uddanne mig til dyrlæge. Men så skal man både skære og stikke, og det har jeg alt for stort et hundehjerte til kunne klare.

Cicilie Callesen, hundeterapeut

Annonce

Stort hundehjerte

Foruden et godt kendskab til hundens anatomi skal Cecilie Callesen også have et sikkert greb på hundene. Der er stor forskel på at behandle en Leonberger-hund på 65 kilo og en lille chihuahua på et par kilo.

Nu om dage er der flere og flere mennesker, der anskaffer sig en hund, og hunde har det med lynhurtigt at blive en elsket ven og et fuldgyldigt medlem af familien. Derfor er der nu også brug for hundefysioterapeuter som Cecilie Callesen, hvis patienter gerne tager turen for eksempel fra Esbjerg til Vejen for at komme i gode hænder på klinik CC Hundefysioterapi.

Cecilie Callesen har efter eget udsagn lejet kliniklokalet det perfekte sted på en landejendom øst for vejen by nemlig hos Hundestedet, hvor der i forvejen foregår hundetræning med træningsbaner og snart også en hundeskov.

- Jeg er selv opvokset på en landejendom i Bobøl, hvor vi havde to-tre Leonbergere. Derfor ved jeg, at lige så store, de er, lige så rolige er de.

På et tidspunkt troede hun, at hun ville uddanne sig til dyrlæge.

- Men så skal man både skære og stikke, og det har jeg alt for stort et hundehjerte til kunne klare. Hunde er mit frirum, siger Cecilie Callesen, selv om hun i øjeblikket ikke selv har en hund.

Men hun drømmer om engang at blive både husejer og hundeejer.

- Og det skal være en hvid golden retriever, understreger hun.

Med et godt greb om patienten føler Cecilie Callesen sig frem til Ypsis ømme sted i muskulaturen. Foto: Søren Dippel
Så strækker vi bagbenet. Ypsi lader sig tilsyneladende ikke mærke af behandlingen af bentøjet. Foto: Søren Dippel
Hudefysioterepeuten har godt fat i Ypsis bentøj. Men han finder sig velvilligt i behandlingen. Foto: Søren Dippel
26-årige Cecilie Callesen har uddannet sig som hundefysioterapeut og åbnet egen klinik på Kongåvej øst for Vejen. Foto: Søren Dippel
Efter at have været på hundefysioterpeutens briks får klienten fra Lindknud lov at prøve det nybehandlede bentøj af på træningsbanen. Fra venstre: Dion Hjerrild, Ypsilon Av Miraculix eller bare: Ypsi og Cicilie Callesen. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Domkirken komme fri af stilladser

Annonce