Annonce
Esbjerg

Cirkus og Teatergruppen Fugl Fønix behandler svært emne

Kai Jørgensen spiller en dement bedstefar i stykket "Et glimt i en sprække i det mørke gardin". PR-foto

Esbjerg: "Et glimt i en sprække i det mørke gardin!"

Sådan lyder titlen på en forestilling fra Cirkus og Teatergruppen Fugl Fønix, som tager emnet demens til behandling.

- Det er ikke en skræmmeforestilling, men et forsøg på at lave en poetisk og empatisk forestilling om emnet, som både vil få folk til at smile, nogen måske græde, men forhåbentlig få de fleste til at tænke og finde ud af, at her er et medmenneske, som måske er over sin arbejdsmæssige glansperiode, men stadig i glimt har noget stort at tilføre andre, lyder det om forestillingen.

I forestillingen medvirker Jørn Munksgaard på klaver og Esbjerg Ensembles nye oboist, Stacey Dixon.

Premiere torsdag 12. september klokken 19.00. Der spilles ligeledes fredag 13. september klokken 19.00, søndag 15. september klokkwn 15.00, mandag 16. september klokken 19.00, tirsdag 17. september klokken 19.00 og onsdag 18. september klokken 19.00.

Alle forestillinger spilles på Fugl Føniks i lokalerne Amagervej 10.

Billetter via hjemmesiden og resten i døren på dagen.

Annonce
Kai Jørgensen spiller en dement bedstefar i stykket "Et glimt i en sprække i det mørke gardin!" PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce