Annonce
Esbjerg

Cirkus Paludan indtog Esbjerg

Rasmus Paludan røg i diskussion med en ung mand i gågaden, og det hele blev naturligvis optaget på video og kommenteret af hovedpersonen selv. Foto: Martin Ravn
Stram Kurs lagde lørdag vejen forbi Esbjerg, hvor størstedelen af folk i gågaden ikke levnede ham megen opmærksomhed.

Esbjerg: Rasmus Paludan, spidskandidat for Stram Kurs, kom lørdag til Esbjerg, hvor han sammen med partiets kandidat i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk, delte valgmateriale ud i gågaden.

Et opbud på 40-50 politibetjente i skrigende gule veste og civilklædte PET-folk lagde en massiv ring om den kontroversielle Paludan, der hurtigt samlede et publikum på Torvet. Folk stod på afstand i en stor cirkel om politikeren og ventede på, at der skulle ske "et eller andet".

Men det gjorde der bare ikke.

Nogle fik taget billeder med Paludan med det karakteristiske V-tegn, en enkelt havde en længere samtale med ham om politikken og mediedækningen, men langt de fleste esbjergensere var faktisk ligeglade med Rasmus Paludan og afviste at tage imod hans valgmateriale.

Paludan og Munk gik en tur gennem den vestlige del af Kongensgade, og her endte Paludan i en længere og til tider ophedet diskussion med en ung mand med anden etnisk baggrund end dansk, og her fik partilederen rullet sig ud med en længere svada mod islam og muslimer, det meste af tiden med blikket rettet mod det rullende kamera.

Tættere på ballade kom det ikke, da landets mest kontroversielle politiker igen lagde vejen forbi Esbjerg med sit selviscenesættende cirkus, der varede i underkanten af to timer.

Rasmus Paludan

Rasmus Paludan er spidskandidat for partiet Stram Kurs, der er stærkt muslim- og islamkritisk.

Han er blevet et fænomen på Youtube, hvor han lægger videoer af sine demonstrationer, taler og sammenstød med borgere ud.

Han besøgte i efteråret Stengårdsvej i Esbjerg.

Fredag var han i Ribe for at dele valgmateriale ud sammen med kandidaten i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk, og lørdag var de to i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Tage kæmpede for Danmark, men blev nazist: - Du skal vide, at vi ikke tror, du var en Forbryder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

True crime forfatter fylder 50 år

Danmark For abonnenter

70-årige Birthe føler sig umyndiggjort: Pludselig kunne hun ikke overføre penge fra egen netbank

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce