Annonce
Haderslev

Cirkus Trapez er strandet i år: - Det er en virkelig hård beslutning

Det lokale Cirkus Trapez ved Bernhard Kaselowsky og Isabella Enoch Sosman har mistet deres elefant Ramboline. Nu har de også mistet et helt års turné. Arkivfoto: Larz Grabau
Det lokale cirkus kommer ikke ud på landevejene denne sæson.
Annonce

MØLBY: – Vi havde håbet på en større åbning den 8. juni.

Men den sætning erkender cirkusdirektør Isabella Enoch Sosman, at der ikke bliver nogen omrejsende cirkusforestillinger i år.

Samfundet åbner nok ikke for forsamlinger på mere end de 30-50, som statsminister Mette Frederiksen har lagt op til. Cirkus Corona har dermed også ramt hårdt i Mølby.

– Økonomisk er det meget hårdt, for vi har ingen indtægter. Men der er en større risiko ved at tage ud, og så have underskud den ene dag efter den anden. Men det er en virkelig hård beslutning ikke at tage ud.

Det ville under alle omstændigheder blive mindre end en halv sæson.

– Vi tør ikke. Det kan godt være man får lov til at have op til 500 tilskuere. Men de må jo ikke sidde ved siden af hinanden. Hvis afstanden til næste familie skal være én meter, har vi plads til 150 mennesker. Men kommer der så 150? Det er vi også nervøse for. Jeg er bange for, at de ikke tør komme. Så vi kan simpelthen ikke komme ud med teltet.

Vi havde regnet med, at vi skulle begynde for to måneder siden. Vi havde solgt en masse forestillinger og en masse gruppebilletter. Vi havde glædet os sådan til at komme i gang.

Isabella Enoch Sosman

Annonce

Kun to cirkus på turné

Cirkus Trapez har en lille og en stor opstilling til henholdsvis cirka 550 og 700 tilskuere.

– Men hvis vi laver den store opstilling, så skal vi have mere mandskab. Og det betyder flere udgifter. Og hvis folk så ikke tør komme …

Sæsonen skulle være begyndt i april. Så et er fire-fem måneders indtægter de mister under alle omstændigheder.

– Vi havde regnet med, at vi skulle begynde for to måneder siden. Vi havde solgt en masse forestillinger og en masse gruppebilletter. Vi havde glædet os sådan til at komme i gang.

Men udgifterne til den kortere sæson ville være stort set de samme.

– Hvis vi først kommer i gang til august, så har vi ikke mange uger til at tjene penge i. Når man tænker på alle de arbejdstilladelser, vi skal betale og rejseomkostninger til artister til at komme til landet ... Det bliver for dyrt bare for halvanden måned.

– Kan I få del i støttepengene?

– Jeg har ikke hørt noget endnu, men vi håber.

Også Cirkus Mascot, Cirkus Krone, Cirkus Arena og Cirkus Nemo, som også plejer at have flere forestillinger på egnen, har opgivet deres sommerturnéer.

Vil man i cirkus, så har Cirkus Baldoni og Cirkus Arli flere forestillinger på Sjælland indtil september. Baldoni har premiere den 6. juni, Arli den 20. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce