Annonce
Tønder

Citychef skal vende udviklingen i Tønder

En ny city-chef skal medvirke til, at der kommer flere kunder til flere butikker i Tønder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Butiksdøden i Tønder skal stoppes. Derfor ansætter byens handelstandsforening fra nytår en egentlig citychef, der skal lægge en strategi for forretningslivets udvikling.

TØNDER: Det er tydeligt for de fleste, der går en tur ned gennem Tønders gader, at byens forretningsliv har set bedre tider. Flere butikker er enten lukket eller har skilte med ophør i vinduerne. Den udvikling vil Tønder Handelsstandsforening have sat en stopper for, og derfor bliver der fra årsskiftet ansat en citychef i byen.

Det første, den nye citychef skal arbejde med, er, at undersøge præcist, hvor mange potentielle kunder der i Tønder og opland.

- Vi har formentlig et kundegrundlag, der er dobbelt så stort, som det byens størrelse berettiger til. Men det reelle tal kender vi ikke. Det talmateriale foreligger simpelthen ikke, når vi for eksempel skal ud til en kæde og sige: I skal åbne en forretning i Tønder. Så den første og vigtigste opgave for en citychef er tiltrækning af nye forretninger, siger Anders Jacobsen, der er formand for Tønder Handelsstandsforening.

Desuden skal det kunne aflæses direkte i antallet af butikker, at man får en citychef.

- Vi skal have en veldefineret detailhandelsstrategi med en høj grad af målbarhed - vi skal kunne se, at vi har fået så og så meget omsætning og så og så mange arbejdspladser til byen.

Annonce

Lokal net-handel

Det er måske ikke så overraskende, at stillingen skal besættes med en person, der har indblik i og erfaring fra detailhandelsbranchen. Men ifølge Anders Jacobsen, halter en del af Tønders forretninger efter den digitale udvikling. Og det bliver også en opgave for den kommende chef.

- Vi søger en, der kan løse den opgave, der ligger i at få digitaliseret detailhandelen i Tønder by. Vi har faktisk nogle gode forretninger, som kunne udvikles yderligere, hvis der kommer en webshop på. Der skal vedkommende have bundet forretningerne sammen med dem, der kan stå for det digitale.

Beslutningen om at ansætte en citychef, blev offentliggjort på generalforsamlingen i Tønder Handelsstandsforening for nylig. Her blev det også fastlagt, at den kommende citychef skal aflønnes med en årlig løn på 500.00 kroner i foreløbig to år. Men hvor meget citychef kan man egentlig få for en halv million?

- Det er ikke godt at vide. Vi må se, hvem der melder sig, Vi tager det, som det kommer, er meldingen fra handelsstandsformand Anders Jacobsen.

Stillingen bliver slået op i slutningen af oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce