Annonce
Tønder

Citychef skal vende udviklingen i Tønder

En ny city-chef skal medvirke til, at der kommer flere kunder til flere butikker i Tønder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Butiksdøden i Tønder skal stoppes. Derfor ansætter byens handelstandsforening fra nytår en egentlig citychef, der skal lægge en strategi for forretningslivets udvikling.
Annonce

TØNDER: Det er tydeligt for de fleste, der går en tur ned gennem Tønders gader, at byens forretningsliv har set bedre tider. Flere butikker er enten lukket eller har skilte med ophør i vinduerne. Den udvikling vil Tønder Handelsstandsforening have sat en stopper for, og derfor bliver der fra årsskiftet ansat en citychef i byen.

Det første, den nye citychef skal arbejde med, er, at undersøge præcist, hvor mange potentielle kunder der i Tønder og opland.

- Vi har formentlig et kundegrundlag, der er dobbelt så stort, som det byens størrelse berettiger til. Men det reelle tal kender vi ikke. Det talmateriale foreligger simpelthen ikke, når vi for eksempel skal ud til en kæde og sige: I skal åbne en forretning i Tønder. Så den første og vigtigste opgave for en citychef er tiltrækning af nye forretninger, siger Anders Jacobsen, der er formand for Tønder Handelsstandsforening.

Desuden skal det kunne aflæses direkte i antallet af butikker, at man får en citychef.

- Vi skal have en veldefineret detailhandelsstrategi med en høj grad af målbarhed - vi skal kunne se, at vi har fået så og så meget omsætning og så og så mange arbejdspladser til byen.

Annonce

Lokal net-handel

Det er måske ikke så overraskende, at stillingen skal besættes med en person, der har indblik i og erfaring fra detailhandelsbranchen. Men ifølge Anders Jacobsen, halter en del af Tønders forretninger efter den digitale udvikling. Og det bliver også en opgave for den kommende chef.

- Vi søger en, der kan løse den opgave, der ligger i at få digitaliseret detailhandelen i Tønder by. Vi har faktisk nogle gode forretninger, som kunne udvikles yderligere, hvis der kommer en webshop på. Der skal vedkommende have bundet forretningerne sammen med dem, der kan stå for det digitale.

Beslutningen om at ansætte en citychef, blev offentliggjort på generalforsamlingen i Tønder Handelsstandsforening for nylig. Her blev det også fastlagt, at den kommende citychef skal aflønnes med en årlig løn på 500.00 kroner i foreløbig to år. Men hvor meget citychef kan man egentlig få for en halv million?

- Det er ikke godt at vide. Vi må se, hvem der melder sig, Vi tager det, som det kommer, er meldingen fra handelsstandsformand Anders Jacobsen.

Stillingen bliver slået op i slutningen af oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Hverdagen

Annonce