Annonce
Vejen

Citymanager: - Vi skal huske at handle lokalt

Citymanager Flemming Simested understreger, at det er butikkerne, der arrangerer og betaler for rigtig mange aktiviteter, julebelysningen samt underholdning i sommerhalvåret. Arkivfoto: Ludvig Ditmann
Egentlig har de forretningsdrivende i Vejen altid stræbt efter at gøre sig fortjent til, at kunderne vil handle hos dem. Men coronakrisen har sine konsekvenser. Torsdag den 4. juni er der igen åbent til klokken 21.
Annonce

Vejen: Der er tiden før corona. Og så er der tiden efter.

I begyndelsen af året havde JydskeVestkysten historien om, at Vejen trodser den negative tendens med færre og færre butikker i bymidten. Sådan er det ikke i Vejen.

- Vi vil aldrig bede kunderne om at handle hos os, fordi de skal støtte os. Vi vil med det rigtige vareudbud og de rigtige priser samt kvalitet i vores service gøre os fortjent til, at kunderne vil handle hos os.

Sådan lød det fra Anders Peter Ohrt, der er indehaver af Mads & Stine i Rådhuspassagen, i interviewet.

Længere åbningstid 4. juni

En forlængelse af åbningstiden på udvalgte dage ser citymanager Flemming Simested som en mulighed, så længe coronakrisen stadig er aktuel.

Næste gang bliver torsdag den 4. juni - altså dagen før Grundlovsdag, der jo er en lovbestemt lukkedag. Der vil være åbent til klokken 21.

Der bliver ingen underholdning eller aktiviteter i byrummet

Fra handelsbyens side er det valgt ikke taget initiativ til nogen form for underholdning eller aktiviteter, indtil det igen er sikkert. Det gøres netop for at undgå, at for mange mennesker samles i byen på én gang. Selvom der ikke er tale om hverken en festival eller et marked, ønsker byen ikke at sende det signal, at man fordrer folk til at samles med øget risiko for smittefare.

Annonce

Spøgelsesbyer

Citymanager Flemming Simested ligger på linje. Han konstaterer, at handelsbyen Vejen altid har ment, at kunderne ikke skal støtte de lokale butikker, men at butikkerne selv skal gøre sig fortjent til at kunderne gerne vil handle lokalt

- Lidt firkantet sagt kan man sige, at hvis du gerne vil støtte nogen, så støt de lokale sociale foreninger som f.eks. Kræftens Bekæmpelse, Dansk Folkehjælp eller foreninger, der kæmper for børn vilkår som eksempelvis Broen. De har alle brug for vores støtte. Når det så er sagt, så har coronakrisen med al tydelighed vist os, hvordan vores byer meget hurtigt kan komme til at ligne spøgelsesbyer, hvis vi ikke husker at bruge byerne og herunder handle lokalt, konstaterer Flemming Simested.

- I den sammenhæng skal man også huske på, at det er butikkerne, der arrangerer og betaler for rigtig mange aktiviteter, julebelysningen, underholdning i sommerhalvåret, som alt sammen er med til, at vi alle sammen synes, det er en god by at bo og færdes i, siger han videre, så man kan vel nærmest kalde det ”hjælp til selvhjælp” at handle lokalt

Flemming Simested føjer til: - Det var i hvert fald ikke noget særligt rart syn at opleve, hvordan en midtby, der ellers summer af liv og mange mennesker, i løbet af nogle få dage kunne blive omdannet til noget nær en spøgelsesby. Godt nok havde enkelte udvalgsvarebutikker samt byens supermarkeder stadig åbent, men det gennerelle billede var en forladt og tom by. Måske en forsmag på noget mange byer rundt omkring skal vænne sig til, hvis ikke vi alle gør en aktiv indsats.

Annonce

Sikker shopping

Citymanageren konstaterer, at efter at butikkerne genåbnede efter påske, er det oplevelsen, at såvel butikker som kunder nu har lært at efterleve de sikkerhedstiltag, myndighederne har opstillet med hensyn til at holde afstand, at kun et vist antal kunder kan besøge butikkerne ad gangen, og at det er helt naturligt at spritte hænder, inden man besøger butikken og igen, når man forlader butikken.

- I forbindelse med genåbningen har vi også set flere eksempler på, hvordan kunderne pænt venter udenfor butikkerne, hvis der er flere kunder end tilladt, hvilket viser at vores borgere også her, udviser sund fornuft. Vi var derfor helt fortrøstningsfulde med at holde en sikker Shoppingdag den 1. maj, hvor vi forlængede åbningstiden til klokken 21.00, så alle ikke behøvede at handle på samme tid. Og heldigvis virkede det efter hensigten, idet kunderne kom til byen nogenlunde jævnt fordelt over hele dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce