Annonce
Kolding

Claras værtsbror kommer til Danmark på udveksling

Clara og hendes familie besøgte Fransisco og hans familie i påsken i år. Pressebillede

Kolding: AFS Interkultur hjælper hvert år omkring 150 unge til et ophold i Danmark hjemme hos en familie. Det giver både store oplevelser for udvekslingsstudenterne og for familierne, de bor hos.

Fredag 9. august ankommer cirka 125 udvekslingsstudenter til Københavns Lufthavn og tager så småt hul på deres livs eventyr, når de tager deres første skridt på dansk jord, hvor de skal begå sig de følgende 11 måneder.

Blandt udvekslingsstudenterne er 17-årige Fransisco fra Portugal. Han skal ligesom de andre udvekslingsstudenter bo hos en værtsfamilie under sit udvekslingsophold.

Der sidder en familie i Kolding, som håber, at der er en værtsfamilie i lokalområdet, der har lyst til at få fornøjelsen af Fransisco og et indblik i portugisisk kultur.

Clara Fur Christensen var på udveksling i Portugal i 2016-2017, og hendes værtsbror var Fransisco, som nu kommer til Danmark.

Birgit Fur, der er mor til Clara, siger, at familien desværre ikke selv har mulighed for at være værtsfamilie for Fransisco.

I Kolding Lokalforening er der allerede to familier, der har meldt sig som værtsfamilie for en af de kommende udvekslingsstudenter. Derudover er der tre familier, som allerede har en udvekslingsstudent boende.

Annonce
17-årige Fransisco fra Portugal vil meget gerne til Kolding. For der kender han Clara. Pressebilllede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce