x
Annonce
Billund

Lego bliver del af aarhusiansk race-festival: Oplev en klodset Porsche 911

Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus, Philip Bay Thøgersen, Lego, og Mikkel Hofmann Larsen, Lego sammen med den imponerende Porsche 911-model. Foto: Classic Race Aarhus
Legetøjsgiganten stiller i dette års udgave af racerløbet med Lego-biler og aktiviteter for hele familien.

AARHUS: Der mangler sjældent biler, når Classic Race Aarhus tre dage om året forvandler området ved Tangkrogen og Mindeparken til en racerbane, og i 2020-udgaven bliver der endnu flere biler end de forudgående år.

Classic Race Aarhus har netop indgået en aftale med legetøjsgiganten, Lego, der i år fylder et større område på Tangkrogen og i Mindeparken med udstillede Lego-biler og aktiviteter. Blandt andet får børn i alle aldre muligheden for selv at bygge en racer af de elskede klodser. Samtidig byder oplevelsesområdet også på en til den tid helt frisk nyhed. Gæsterne til Classic Race bliver nemlig nogle af de første til at se Lego-udgaven af en af de potente biler i den nye 'Fast and Furious'-film, der får premiere 14 dage før motorfestivalen i Aarhus. Det er endnu hemmeligt, hvilken bilmodel der er tale om.

- Vi er både glade og stolte over, at et så fantastisk brand vil være med hos os. Det er virkelig en blåstempling af vores festival. Det bliver en enestående mulighed for vores gæster til at kombinere motorsport, biler og kreativ leg. Lego kommer med et stort setup, så der bliver noget for både børn og voksne, fortæller Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

En helt unik oplevelse venter desuden publikum, når Lego udstiller en Porsche 911. Bilen er næsten af samme størrelse som dem, der i mange år dominerede i 24-timers løbet i Le Mans - forskellen er bare, at hele bilen er bygget af de berømte klodser. Alt er som på den rigtige model af den tyske sportsvogns-legende, men udført i Lego klodser.

Bilen har netop været udstillet ved Lego World 2020 i Bella Centret.

Annonce

Familieevent

Til dette års Classic Race Aarhus opstiller Lego flere specialbaner i børneområdet. Her kan publikum selv prøve at styre Legos avancerede bilmodeller. Mange af bilerne kan styres via mobiltelefonen. Der bliver også plads til selv at bygge en racer af de berømte klodser. Et stort bassin er fyldt med klodser, hvor far og datter eller mor og søn kan konkurrere om at skabe den flotteste og hurtigste bil.

Folkene bag Classic Race Aarhus har længe haft en ambition om at gøre racerfestivalen til en familieevent - og ikke bare noget, som far skal ud at se.

- Det bliver fantastisk. Det er et stort skridt i vores ønske om at gøre Classic Race Aarhus til en byfest og familiebegivenhed, udtaler Poul Dalsgaard.

Land Rover Defender, Aston Martin og mange flere

Legetøjsgiganten fra Billund stiller selv med egne medarbejdere til arrangementet i maj.

- Vi glæder os til at være en del af Nordeuropas største racefestival. Vi kommer med produkter til både børn og voksne. Der bliver rig mulighed for at bygge og lege med sine børn under Classic Race Aarhus, forklarer Philip Bay Thøgersen, Associate Brand Manager hos Lego.

Det er første gang, at Lego er med i et event af denne art, hvor fokus virkelig er på biler.

- Vi har også mange biler i vores portefølje, så vi kommer til at udstille nogle af vores mange Lego-bilmodeller. Blandt andet vores Land Rover Defender, Aston Martin og mange flere, siger Philip Bay Thøgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce