Annonce
Varde

Claus Christensen ærgrer sig over ringe valg

Claus Christensen erkender, at han formentlig har fået for få stemmer til at blive valgt, men han håber at få et billigt sjette mandat for Venstre. Foto: Chresten Bergh

Vrenderup: Claus Christensen (V) er til diamantbryllup på dagen, hvor det bliver afgjort, om han kommer i Folketinget. Lige nu ser det bestemt ikke ud til det. Han fik kun 2835 personlige stemmer i Varde Kommune, hvorimod Hans Christian Thoning (V) fik 5.874 ved seneste valg. Selvom Claus Christensen er den politiker, der har fået flest stemmer lokalt, så er det formentlig alt for lidt til at blive valgt.

- Det ærgrer jeg mig selvfølgelig over, men jeg er glad for alle de stemmer, jeg har fået. Det vigtige er selvfølgelig, om det slår til. Hvis det slår til, så er det jo nok, siger han.

I øjeblikket ser Ellen Trane Nørby (V), Anni Matthiesen (V), Christoffer Aagaard Melson (V) og Eva Kjer Hansen (V). Hans Christian Schmidt (V) får formentlig mange stemmer, når Haderslevkredsen er talt op, og Ulla Tørnæs (V) får formentlig mange stemmer i Esbjerg. Det ser altså meget svært ud for Claus Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce