Annonce
Varde

Claus Christensen får elendigt valg i Varde

Billedet er fra, da offentliggørelsen af antallet af de personlige stemmer var lige på trapperne i Lerpøthallen i Varde. Foto: Chresten Bergh
Claus Christensen får kun cirka halvt så mange så stemmer, som Hans Christian Thoning fik ved sidste valg. Det gør det svært at forestille sig, at Claus Christensen kan blive valgt.

Varde Kommune: 2.835 personlige stemmer fik Venstre Claus Christensen i Vardekredsen. Det er markant under det resultat, som Hans Christian Thoning fik ved sidste valg. Han fik 5.874 personlige stemmer, hvilket var nok til at blive førstesuppleant. Selvom Venstre får et mandat mere denne gang, så er det svært at forestille sig, at 2.835 personlige stemmer er nok til at blive valgt.

Også interessant er det, at Steen Holm Iversen (LA) kun får 336 stemmer mod 65 til Henrik Dahl (LA). I alle andre kredse, der er er talt op indtil nu, har Henrik Dahl fået to-tre gange så mange stemmer som Steen Holm Iversen, så det ser svært ud for Vardes lokale kandidat at overhale det nuværende folketingsmedlem.

Marie Krarup har fået 491 stemmer, som er en halvering siden sidst. Det må dog forventes, at alle DF-kandidater er gået markant tilbage.

Annonce
Billedet er fra, da offentliggørelsen af antallet af de personlige stemmer var lige på trapperne i Lerpøthallen i Varde. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce