Annonce
Navne

Claus Christensen stopper som folketingskandidat

Claus Christensen i sin have i Vrenderup. Nu vil han bruge mere af sin tid hjemme og på ferier. Arkivfoto: Chresten Bergh
Venstre må finde en ny folketingskandidat. Claus Christensen fortæller, at han allerede før valget havde besluttet, at han ikke ville stille op igen, hvis det ikke lykkedes at blive valgt.

Vrenderup: Venstre i Varde Kredsen må finde en ny folketingskandidat. Claus Christensen ønsker nemlig ikke at stille op igen.

- Det har ligget i luften hele tiden, at hvis det ikke lykkedes, så var det et engangsforetagende. Det har været bestemt i længere tid, at hvis det ikke lykkedes, så var det det, siger han.

Vælgerne, der stemmer Venstre, stemmer ofte personligt, og i Sydjylland spreder de deres stemmer over mange kandidater. Resultatet er, at det kræver mange personlige stemmer at blive valgt som Venstremand. Derfor var Claus Christensens 3522 stemmer slet ikke nok. Ulla Tørnæs, der blev valgt ind på Venstres yderste mandat, fik næsten det dobbelte.

Annonce

Claus Christensen

  • 57 år.
  • Gift med Jytte og har tre voksne børn samt to børnebørn.
  • Han er oprindelig fra Rousthøje, hvor han var den yngste i en søskendeflok på fire.
  • Han købte gård og flyttede til Vrenderup i 1984. Hovedproduktionen er kartofler.

Tid til familie

Claus Christensen er landmand, og i 2003 blev han desuden formand for Sydvestjysk Landboforening, hvor han sad frem til 2016. Fra 2009 til 2016 var han desuden medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse. Siden 2016 har han brugt meget tid på hvervet som folketingskandidat.

Nu vil han kun være landmand på fuldtid. Politik og landbrugsforeninger skal ikke tage så meget af hans tid længere.

- Nu bliver der mere tid til det herhjemme, til min familie, mine børn og alt det andet, der har været forsømt igennem en række år, siger han.

- Vi skulle også gerne have mere tid til ferie, for det er der ikke blevet meget tid til førhen.

Spændende udfordring

Claus Christensen har fortalt åbent, at han ikke regnede med at blive valgt, da han stillede op til valget om at blive folketingskandidat. Men han tog imod udfordringen, og han har ikke fortrudt:

- Det har været utroligt spændende at være folketingskandidat. Det har givet mange oplevelser, siger han og nævner blandt andet de mange virksomheder, som han er blevet vist rundt på og bagefter hørt om deres udfordringer.

Kredsbestyrelsen vil nu lede efter en yngre kandidat, der er klar til at stille op til minimum to folketingsvalg. Claus Christensen mener, det vil være et fornuftigt valg, da det er svært at blive valgt første gang som ny kandidat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce