Annonce
Navne

Claus Christensen stopper som folketingskandidat

Claus Christensen i sin have i Vrenderup. Nu vil han bruge mere af sin tid hjemme og på ferier. Arkivfoto: Chresten Bergh
Venstre må finde en ny folketingskandidat. Claus Christensen fortæller, at han allerede før valget havde besluttet, at han ikke ville stille op igen, hvis det ikke lykkedes at blive valgt.

Vrenderup: Venstre i Varde Kredsen må finde en ny folketingskandidat. Claus Christensen ønsker nemlig ikke at stille op igen.

- Det har ligget i luften hele tiden, at hvis det ikke lykkedes, så var det et engangsforetagende. Det har været bestemt i længere tid, at hvis det ikke lykkedes, så var det det, siger han.

Vælgerne, der stemmer Venstre, stemmer ofte personligt, og i Sydjylland spreder de deres stemmer over mange kandidater. Resultatet er, at det kræver mange personlige stemmer at blive valgt som Venstremand. Derfor var Claus Christensens 3522 stemmer slet ikke nok. Ulla Tørnæs, der blev valgt ind på Venstres yderste mandat, fik næsten det dobbelte.

Annonce

Claus Christensen

  • 57 år.
  • Gift med Jytte og har tre voksne børn samt to børnebørn.
  • Han er oprindelig fra Rousthøje, hvor han var den yngste i en søskendeflok på fire.
  • Han købte gård og flyttede til Vrenderup i 1984. Hovedproduktionen er kartofler.

Tid til familie

Claus Christensen er landmand, og i 2003 blev han desuden formand for Sydvestjysk Landboforening, hvor han sad frem til 2016. Fra 2009 til 2016 var han desuden medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse. Siden 2016 har han brugt meget tid på hvervet som folketingskandidat.

Nu vil han kun være landmand på fuldtid. Politik og landbrugsforeninger skal ikke tage så meget af hans tid længere.

- Nu bliver der mere tid til det herhjemme, til min familie, mine børn og alt det andet, der har været forsømt igennem en række år, siger han.

- Vi skulle også gerne have mere tid til ferie, for det er der ikke blevet meget tid til førhen.

Spændende udfordring

Claus Christensen har fortalt åbent, at han ikke regnede med at blive valgt, da han stillede op til valget om at blive folketingskandidat. Men han tog imod udfordringen, og han har ikke fortrudt:

- Det har været utroligt spændende at være folketingskandidat. Det har givet mange oplevelser, siger han og nævner blandt andet de mange virksomheder, som han er blevet vist rundt på og bagefter hørt om deres udfordringer.

Kredsbestyrelsen vil nu lede efter en yngre kandidat, der er klar til at stille op til minimum to folketingsvalg. Claus Christensen mener, det vil være et fornuftigt valg, da det er svært at blive valgt første gang som ny kandidat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce