Annonce
Navne

Claus Christensen stopper som folketingskandidat

Claus Christensen i sin have i Vrenderup. Nu vil han bruge mere af sin tid hjemme og på ferier. Arkivfoto: Chresten Bergh
Venstre må finde en ny folketingskandidat. Claus Christensen fortæller, at han allerede før valget havde besluttet, at han ikke ville stille op igen, hvis det ikke lykkedes at blive valgt.

Vrenderup: Venstre i Varde Kredsen må finde en ny folketingskandidat. Claus Christensen ønsker nemlig ikke at stille op igen.

- Det har ligget i luften hele tiden, at hvis det ikke lykkedes, så var det et engangsforetagende. Det har været bestemt i længere tid, at hvis det ikke lykkedes, så var det det, siger han.

Vælgerne, der stemmer Venstre, stemmer ofte personligt, og i Sydjylland spreder de deres stemmer over mange kandidater. Resultatet er, at det kræver mange personlige stemmer at blive valgt som Venstremand. Derfor var Claus Christensens 3522 stemmer slet ikke nok. Ulla Tørnæs, der blev valgt ind på Venstres yderste mandat, fik næsten det dobbelte.

Annonce

Claus Christensen

  • 57 år.
  • Gift med Jytte og har tre voksne børn samt to børnebørn.
  • Han er oprindelig fra Rousthøje, hvor han var den yngste i en søskendeflok på fire.
  • Han købte gård og flyttede til Vrenderup i 1984. Hovedproduktionen er kartofler.

Tid til familie

Claus Christensen er landmand, og i 2003 blev han desuden formand for Sydvestjysk Landboforening, hvor han sad frem til 2016. Fra 2009 til 2016 var han desuden medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse. Siden 2016 har han brugt meget tid på hvervet som folketingskandidat.

Nu vil han kun være landmand på fuldtid. Politik og landbrugsforeninger skal ikke tage så meget af hans tid længere.

- Nu bliver der mere tid til det herhjemme, til min familie, mine børn og alt det andet, der har været forsømt igennem en række år, siger han.

- Vi skulle også gerne have mere tid til ferie, for det er der ikke blevet meget tid til førhen.

Spændende udfordring

Claus Christensen har fortalt åbent, at han ikke regnede med at blive valgt, da han stillede op til valget om at blive folketingskandidat. Men han tog imod udfordringen, og han har ikke fortrudt:

- Det har været utroligt spændende at være folketingskandidat. Det har givet mange oplevelser, siger han og nævner blandt andet de mange virksomheder, som han er blevet vist rundt på og bagefter hørt om deres udfordringer.

Kredsbestyrelsen vil nu lede efter en yngre kandidat, der er klar til at stille op til minimum to folketingsvalg. Claus Christensen mener, det vil være et fornuftigt valg, da det er svært at blive valgt første gang som ny kandidat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce