Annonce
Danmark

Claus Hjort kritiserer DF: De ville køre Lars Løkke over

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Venstreveteran mener, at Dansk Folkeparti med glæde bragte VLAK-regeringen i mindretal.

Venstrenestor Claus Hjort Frederiksen bragte søndag sindene endnu mere i kog i det uroramte parti.

Det skete, da han på Facebook erklærede, at det delte formandskab mellem V-formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen er afsluttet.

Men nok så interessant kom den magtfulde Venstre-veteran i opslaget med en bandbulle mod de partier, som Venstre havde som samarbejdspartnere i seneste valgperiode fra 2015 og frem til i år.

Claus Hjort Frederiksen peger i opslaget på, at det var andre partier i blå blok, der førte daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen til den konklusion, at en SV-regering skulle være Venstres førsteprioritet efter folketingsvalget 5 juni.

Ikke mindst Dansk Folkeparti (DF) får verbale hug af den tidligere finans- og forsvarsminister.

- Alle ved, at jeg igennem årene har været varm fortaler for samarbejdet med DF, men jeg har kunnet konstatere, at DF gerne ville bringe Venstre i mindretal og med skadefryd set statsministeren (Lars Løkke, red.) kørt over.

- Derfor virker det lidt komisk på mig, når vi nu angribes for at svigte blå blok, skriver Claus Hjort Frederiksen.

I forrige valgperiode havde Dansk Folkeparti flere mandater end Venstre, der først gik i regering alene og senere fik De Konservative og Liberal Alliance med gennem i alt fire tumultariske år.

Claus Hjort Frederiksen kritiserer Dansk Folkeparti for at have haft som prioritet at "lave forlig med Mette Frederiksen og at bringe regeringen i mindretal".

Kritikken er bemærkelsesværdig, mener politisk kommentator Noa Redington.

- Claus Hjort får sagt meget tydeligt, at Dansk Folkeparti ikke skal være overdommer for, hvad det vil sige at være et borgerligt parti. Det kan han slet ikke tage alvorligt på baggrund af den måde, DF har opført sig på de seneste par år.

- Han lægger hele sin personlige prestige og historik ind i det, han siger. Det var Claus Hjort, der i sin tid sagde, at der var et værdifællesskab mellem Venstre og DF.

- Nu får han altså sagt, at DF ikke har bidraget til at styrke det borgerlige Danmark. Han får sagt, at DF tværtimod har ydmyget statsministeren (Lars Løkke, red.) gang på gang og har skabt tvivl om, hvad det borgerlige Danmark egentlig var, siger Noa Redington.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl ønsker ikke at kommentere sagen. Det oplyser partiet.

Tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Kenneth Kristensen Berth, der ikke blev genvalgt ved folketingsvalget 5. juni, skriver på Twitter:

- Det er eddermame grotesk at høre fra Claus Hjort Frederiksen, at Dansk Folkeparti svigtede Venstre, når sandheden er, at det var Venstre, der smed Dansk Folkeparti ind under bussen i valgkampens døende timer og friede til Radikale. Kan Venstre ikke nøjes med at skændes med sig selv?

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce