Annonce
EfB

Claus Nørgaard: Lammers-karantæne skal ikke være en undskyldning

Claus Nørgaard mener, at kampen mod AaB på søndag er ekstra vigtig, fordi EfB ligger i bunden af rækken. Arkivfoto: André Thorup
Selvom Esbjergs assistenttræner er ked af at mangle John Lammers i søndagens kamp, så mener han ikke, at det må være en undskyldning for at være dårligt forberedt. Man forbereder sig i ugen op til kampen, ikke en time før, siger han.

EfB: Når Esbjerg på Søndag løber på banen til udekampen mod AaB, så bliver det med assistenttræner Claus Nørgaard ved roret, da cheftræner John Lammers har karantæne. Søndagens cheftræner mener dog ikke, at udskiftningen på trænerposten har spillet den store rolle i forberedelserne op til den kommende kamp.

- Det er selvfølgelig en dårlig situation for klubben, at vi mangler en nøglemedarbejder, og det er jeg også ked af, men forberedelserne til en superligakamp sker i løbet af ugen op til og ikke en time før kampstart. Så det kan ikke være en undskyldning for os, at vi er dårligt forberedt, siger Claus Nørgaard.

I forberedelserne op til kampen har man blandt andet set på styrker og svaghederne hos nordjyderne.

- Vi i trænerteamet har i ugen op til kampen har lagt en plan for, hvordan de kan lukke ned for AaB, men også set på, hvor vi kan ramme dem. Vi har blandt andet trænet en del offensivt, fordi vi ikke har scoret nok. Derfor har vi prøvet at rette de små detaljer til, siger han.

Annonce

Meget på spil

Esbjerg har ikke fået den pointmæssige start på sæsonen, som de havde håbet på. Derfor mener Claus Nørgaard, at kampen i Aalborg er ekstra vigtig.

- Når vi ligger som vi gør, så er alle point ekstra vigtige, siger han.

DBU's regler for karantæne til fodboldtrænere betyder, at John Lammers ikke må have noget som helst at gøre med spillertruppen fra en time før kampstart til kampen er fløjtet af. Han må derfor gerne køre med spillerbussen til Aalborg, men er altså henvist til at se kampen fra tilskuerpladserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce