Annonce
Esbjerg

Claus Sørensen A/S får største overskud i mange år

Adm. direktør Jesper Toft Mathiasen i køle- og frysehuskoncernen Claus Sørensen A/S er tilfreds med virksomhedens bedste resultat i mange år. Arkivfoto: PR
Den esbjergensiske fryse- og kølehuskoncern, Claus Sørensen A/S, fik sidste år det største overskud i mange år, viser virksomhedens årsrapport for 2019.

Esbjerg: En af Esbjergs stolte hæderkronede virksomheder, Claus Sørensen A/S, der driver køle- og frysehuse med udlejning til fødevareindustrien flere steder i landet, lander traditionelt årsrapporter med solide resultater. Således er Claus Sørensen også i årsregnskabet 2019 leveringsdygtig i et robust resultat - og denne gang bliver der endda lagt lidt til.

Den hæderkronede køle- og frysehusvirksomhed leverede nemlig sidste år et overskud, som ikke er set større i mange år. Helt præcist 45.683.000 kroner før skat endte overskuddet på i 2019. Det er markant højere end overskuddet før skat fra året før på 27,5 millioner kroner.

Resultatet er skabt ud af omsætning på 296 millioner kroner i 2019, hvilket ikke bare er knap 40 millioner kroner højere end i 2018 – det er samtidig den største omsætning i Claus Sørensen A/S i mange år.

Annonce

Claus Sørensen A/S

Claus Sørensen A/S råder over en samlet frysehuskapacitet på mere end 800.000 kubikmeter. Claus Sørensen A/S har foruden hovedsædet i Esbjerg frysehuse i Thyborøn, Hirtshals, Hanstholm, Skagen, Engesvang, Vejle, Padborg og Bellinge.

Investeringer lønner sig

Administrerende direktør Jesper Toft Mathiasen erklærer sig da også tilfreds med resultatet i forhold til tidligere udmeldte forventninger. Resultatet er positivt påvirket af salg af tidligere domicilejendom, samt generelt en god kapacitetsudnyttelse, fremgår af ledelsesberetningen i årsrapporten.

- Vi har leveret et flot resultat for 2019 som følge af høj udnyttelsesgrad og højt aktivitetsniveau. Effekten af høj udnyttelsesgrad og højt aktivitetsniveau gør, at vi ser effekten af de seneste års investeringer i kapacitet og effektiviseringer, siger direktøren og fortsætter:

- Vi har haft travlt i rejepakkeriet i Hirtshals, som har kørt på vågeblus i mange år. Desuden er resultatet positivt påvirket af salg af domicilet i Auktionsgade, som blev fraflyttet i 2016.

Han sender samtidig en stor tak til sine medarbejdere rundt omkring i frysehusene og på kontorerne, hvor alle har ydet en stor indsats for at 2019 er faldet så godt ud som det er, men han fremhæver også den indsats, der for tiden ydes i forbindelse med Corona-krisen.

Corona og Brexit

Jesper Toft Mathiasen lægger nemlig ikke skjul på, at Claus Sørensens fremtid påvirkes af coronakrisen, men også Brexit skaber en vis usikkerhed.

- I de første uger siden nedlukningen har der været et meget højt aktivitetsniveau, men det ser ud til at der sker en afmatning i disse dage, og aktivitetsniveauet er dalende. Selv om mange nok ikke tænker over det, er fryse- og kølehuse samfundskritiske i forhold til at holde alt fra primærproduktion til detailhandlen kørende. Stopper frysehusene i Danmark vil det hverken være muligt at købe frosne fødevarer i butikkerne, ligesom både slagterier, forædlingsindustri og landbrugssektoren kommer til at blive påvirket kraftigt.

- Vi gør derfor rigtigt meget for at holde virksomheden kørende, herunder høje krav til hygiejne, adskillelse af medarbejdere i tid eller sted, samt følger dagligt op på situationen i vores frysehuse rundt omkring i landet, lyder det fra Claus Sørensen-direktøren.

Egenkapitalen i selskabet er på omkring 235 millioner kroner, og sidste år voksede antallet af ansatte til 222.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce