Annonce
Varde

Claus sætter familievirksomhed med 112 års historie til salg: - Det er mit hjertebarn, jeg sælger

- Det er nok de færreste, der ved, at jeg har to firmaer. Planteskolen her og en engrosvirksomhed, der producerer 1,5 millioner planter årligt. Jeg håber inderligt, at der melder sig en køber, der vil drive mit hjertebarn videre, siger 67-årige Claus Sandholt Nielsen. Foto: Malene Wonsbek
Indehaver af Nielsens Planteskole, Claus Sandholt Nielsen, har besluttet at skære ned på sine aktiviteter. Derfor har han nu sat sit havecenter til salg. Han fortsætter selv med virksomhedens engrossalg.

Varde: Beslutningen har været svær. Den har været undervejs i et lille års tid, og med et kærligt pres fra familien er der nu sat en dato for beslutningen om at sælge Nielsens Planteskole med tilhørende bolig. Hvis ikke der er fundet en køber inden 1. juli, vil havecentret lukke.

- Det er mit største håb og ønske, at der melder sig en køber, der vil drive en sund virksomhed videre. Jeg må bare erkende, at jeg i en alder af 67 år er nødt til at drosle ned. Jeg kan ikke holde til dobbelt fuldtidsarbejde. Jeg vil gerne have mere tid sammen med min familie, siger Claus Sandholt Nielsen, der har tre voksne børn, syv børnebørn og et ottende på vej.

Annonce

Fortsætter med engros produktion

Ud over havecentret på hjørnet af Ringkøbingvej og Ndr. Boulevard har Claus Sandholt Nielsen også en produktionsvirksomhed, der sælger hækplanter, læplanter og bunddække engros til erhverv, eksport og andre planteskoler.


Jeg har et stort hjerte for mit personale og mine kunder. Jeg har et fantastisk arbejdsliv, og derfor har beslutningen om at sælge været utrolig svær.

Claus Sandholt Nielsen, indehaver af Havecentret Nielsens Planteskole


- Vi har en årlig engrosproduktion på godt 1,5 million planter, der dyrkes på 40 hektar jord nord for Varde. Det er den aktivitet, der fra 1. juli vil have min fulde opmærksomhed. Min bedstefar etablerede planteskolen her på Ndr. Boulevard for 112 år siden, jeg har selv været aktiv her i 40 år og opbygget havecentret, som det fremstår i dag. Ingen af mine tre børn, eller virksomhedens ansatte, ønsker at drive havecentret og planteskolen videre. Derfor den tunge beslutning om at sælge familievirksomheden, fortæller han.

Annonce

Et hjertebarn

Livsværket med 880 kvadratmeter havecenter under tag, beliggende på 12.000 kvadratmeter jord med tilhørende bolig er netop blevet oprettet som en sag hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.

- Når min kone Lis og jeg også sætter vores 230 kvadratmeter store bolig til salg, er det for at give en eventuel køber mulighed for at bo lige ved siden af virksomheden. Jeg har ni medarbejdere i alt, heraf er fire på fuld tid. Nogle har været her i over 25 år. Desuden har jeg et tæt forhold til mange gode, trofaste kunder. Det er mit hjertebarn, jeg sælger, indrømmer Claus, der midt i den store beslutning dog også selv glæder sig til at få mere tid til familien.

- Jeg har været vant til at knokle 12-14 timer om dagen. Altid. Jeg er meget dedikeret til mit arbejde og har svært ved at holde fri. Jeg har og har haft et fantastisk arbejdsliv, men må også erkende, at jeg ikke kan blive ved i samme tempo i de næste mange år, lyder meldingen fra Claus Sandholt Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce