Annonce
Erhverv

Claus skal bruge flere år på at indhente tabt omsætning: Med udsigt til genåbning er biografejer glad men ikke taknemmelig

Claus Thygesen var rystet, da han igen måtte lukke sin biograf den 19. december. Han havde set frem til at sælge mange billetter og popcorn. Det håber han stadig at kunne gøre med udsigt til genåbning fra på mandag. Arkivfoto: Jacob Schultz
Epidemikommissionen foreslår, at kulturlivet kan genåbne fra på mandag den 17. januar. Det glæder Claus Thygesen, der ejer Kosmorama i Haderslev. Men julen har været dyr for ham, og det kan tage flere år at indhente omsætningstabet.

Haderslev: - Jeg er klar, jeg går faktisk lige og gør biffen ren.

Sådan siger Claus Thygesen, ejer af biografen Kosmorama i Haderslev, da JydskeVestkysten ringer ham op. Onsdag kom det frem, at han muligvis snart kan få gang i popcornmaskinen, og det store lærred igen.

Epidemikommissionen foreslår nemlig, at kulturlivet kan få lov til at genåbne fra på mandag den 17. januar. Og det glæder biografejeren.

Annonce

- Såvidt jeg kan læse, så kan vi åbne op med de restriktioner, vi lukkede ned med, og det er vi rigtig glade for. Det er ærgerligt, at vi overhovedet blev lukket ned i første omgang. Så jeg er ikke taknemmelig, men jeg er glad, siger han.

Claus fortæller, at det kom som lyn fra en klar himmel, da han den 19. december igen måtte lukke. Det er anden jul i træk, hvor han må holde lukket - en periode, hvor biografen har sin største indtjening.

- Denne jul har været rigtig dyr for os, og vi har tabt en rigtig stor omsætning. Den henter vi ikke ind på et år eller et halvandet, så jeg håber også, at der kommer en eller anden form for omsætningskompensation, siger Claus Thygesen.

De store film er der stadig

De store film kom ud lige da Claus Thygesen måtte lukke biografen. Men han forventer, at han kan komme stærkt tilbage - også nu hvor der er udsigt til at kunne holde åbent i vinterferien.

- Vi vil kunne vise den nye Spider-Man. Hvidstensgruppen II er rykket nogle datoer, og så har vi også House of Gucci. Så vi får lov til at åbne med et godt program, siger han.

Denne jul har været rigtig dyr for os, og vi har tabt en rigtig stor omsætning. Den henter vi ikke ind på et år eller et halvandet, så jeg håber også, at der kommer en eller anden form for omsætningskompensation.

Claus Thygesen, ejer af Kosmorama

Da restriktionerne trådte i kraft den 19. december, var smittetallet betydeligt lavere, end det er i øjeblikket - 8212 mod 24.343 onsdag. Dengang var der 581 indlagte med corona. Onsdag er der 751.

- I forhold til smittespredningen har det ikke gjort nogen betydelig forskel, at vi har været lukket. Så derfor har det ikke givet nogen mening for os, at vi har været lukket. Jeg tænker, at smitterisikoen i barer og fitnesscentre er større end i biografen, hvor man sidder i samme retning og i god udluftning. Biografen er næsten det mest sikre sted, man kan være, siger Christian Thygesen.

Annonce

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv For abonnenter

Rottejagten er i gang på kroen: Vi satser på at være klar til weekenden

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Nordtyskland

Vaccine er slet ikke godkendt til småbørn: Alligevel giver tysk læge også de yngste under fem år prik mod corona

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce