Annonce
Varde

Cloud Factory i Varde er én blandt 21 udvalgte virksomheder i verden

Jeg "hoster" minder, dna og gode ideer i Babushkadukkerne, fortæller Jacob til IT-cheferne, der er på besøg i Varde. Fra venstre Karl Hansen, teknisk chef for Lenovo i Norden, Per Ljungstrøm, senior system-ingeniør fra Lenovo og Anders Ravnholt, programmanager fra Microsoft. Foto: Malene Wonsbek

Hvis passion, visioner, tanker og ideer kan få et tag til at lette, så er tagetagen på Sydbank i Varde i fare. Her har Cloud Factory indrettet deres nye domicil, og lige nu har de besøg af højtstående IT- folk og et filmhold hyret af Microsoft.

Varde: Karl Hansen er teknisk chef for Lenovo i Norden. Per Ljungstrøm er senior system-ingeniør fra Lenovo. Anders Ravnholt er programmanager fra Microsoft.

De tre har, sammen med Jacob V. Schmidt fra Varde, indehaveren af Cloud Factory, taget plads i sofaen.

Samtalen er lige nu ikke på et højt, teknisk niveau, men derimod på russiske Babushkadukker. Dukkerne bruger Jacob i flere kundemæssige sammenhænge, når han skal visualisere sine højtflyvende ideer og IT-tanker. Men i dette selskab er lange forklaringer unødvendige. Det er repræsentanter fra den skandinaviske IT-elite, der er samlet i de øverste kvadratmeter i Sydbank bygningen i Varde, hvor Cloud Factory siden december 2016 har haft domicil.

- Blandt alle vore samarbejdspartnere i hele Verden har Lenovo valgt at investere i et helt særligt samarbejde og projekt med Jacob og hans virksomhed Cloud Factory. Sammen udvikler vi et system, der vil blive revolutionerende for branchen. Lige nu har vi besøg af et filmhold fra USA, der på vegne af Microsoft skal lave en præsentationsvideo af vores tanker og visioner med projektet, som vi af konkurrencemæssige hensyn ikke kan sige så meget om, fortæller Karl Hansen fra Lenovo.

Annonce

Verdensnyhed

Globalt set er der tre dominerende megabrands på IT markedet. Det er Dell, HP og Lenovo. Microsoft har bedt disse tre virksomheder hver udvælge syv helt enestående IT- projekter, som kan tage teknologien til endnu større højder. Lenovo var ikke i tvivl om, at Cloud Factory og Jacob V. Schmidt i Varde har verdenspotentiale, derfor hr de valgt ham som den ene af deres syv kandidater.På mega Microsoft events i henholdsvis Seattle og Washington bliver de i alt 21 kandidater under massiv bevågenhed præsenteret for resten af IT-Verden. De 21 virksomheder de er håndplukket blandt 650.000 mulige.

- Det kan godt give kriller i maven at skulle agere foran et kamera, velvidende at præsentationen går World-wide, siger ejeren af Cloud Factory, Jacob V. Schmidt. I baggrunden ses Thomas Ludlow fra det amerikanske video crew, der laver optagelser for Microsoft. Foto: Malene Wonsbek

En fleksibel løsning

At blive udvalgt og fremhævet blandt verdens bedste er indehaveren af Cloud Factory ret ydmyg over.

- Det er kæmpe stort, og jeg har endnu ikke helt forstået, hvilket scoop det er for os at blive profileret på denne måde. Normalt er jeg cool, når jeg skal præsentere nye ideer, men på engelsk og foran et kamera, velvidende at det skal vises Worldwide for den globale IT-elite kan godt give lidt kriller i maven, indrømmer Jacob Vestergaard Schmidt.

- Jacob kommer til at arbejde sammen med de mest højtprofilerede it-nørder, der er ansat i hovedorganisationerne hos Lenovo og Microsoft, siger Per Ljungstrøm fra Lenovo, der sammen med Jacob Schmidt har brugt utallige timer på at udvikle og fintænke en IT-cloud-løsning, hvor nøgleordet er fleksibilitet.

Den amerikanske kameramand Oliver Ludlow klar til optagelse hos Cloud Factory i Varde. Mandag var han i Finland, søndag i København og for seks dage siden i Texas for at filme Microsofts 21 udvalgte kandidater. Foto: Malene Wonsbek

Enestående chance

Også Anders Ravnholt fra Microsoft tror på, at Cloud Factory har det, der skal til, for at få et internationalt gennembrud på IT-markedet.

- Jeg har arbejdet sammen med ham i flere end fem år. Han er helt nede på jorden og en behagelig fyr, der forstår at omsætte teknologi til en god forretning. Hvis det projekt, vi arbejder på, bliver antaget hos hovedorganisationen Microsoft i USA, så vil Jacob have et forspring på mindst et halvt år, inden konkurrenterne kan kopiere hans idé. Og et halvt års forspring indenfor IT er lysår i den virkelige verden, understreger Anders Ravnholt.

Projektørlysene tændes, og de garvede IT-chefer er efter en kort pause i dagens optagelser atter klar til at formidle deres IT- budskaber, som forhåbentlig sender Cloud Factory helt op i skyerne.

Cloud Factory har sammen med Lenovo og Microsoft i Danmark lavet et projekt, der nu bliver præsenteret på gigante events i USA i marts og juni. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce