Annonce
Varde

Cloud Factory i Varde er én blandt 21 udvalgte virksomheder i verden

Jeg "hoster" minder, dna og gode ideer i Babushkadukkerne, fortæller Jacob til IT-cheferne, der er på besøg i Varde. Fra venstre Karl Hansen, teknisk chef for Lenovo i Norden, Per Ljungstrøm, senior system-ingeniør fra Lenovo og Anders Ravnholt, programmanager fra Microsoft. Foto: Malene Wonsbek

Hvis passion, visioner, tanker og ideer kan få et tag til at lette, så er tagetagen på Sydbank i Varde i fare. Her har Cloud Factory indrettet deres nye domicil, og lige nu har de besøg af højtstående IT- folk og et filmhold hyret af Microsoft.

Varde: Karl Hansen er teknisk chef for Lenovo i Norden. Per Ljungstrøm er senior system-ingeniør fra Lenovo. Anders Ravnholt er programmanager fra Microsoft.

De tre har, sammen med Jacob V. Schmidt fra Varde, indehaveren af Cloud Factory, taget plads i sofaen.

Samtalen er lige nu ikke på et højt, teknisk niveau, men derimod på russiske Babushkadukker. Dukkerne bruger Jacob i flere kundemæssige sammenhænge, når han skal visualisere sine højtflyvende ideer og IT-tanker. Men i dette selskab er lange forklaringer unødvendige. Det er repræsentanter fra den skandinaviske IT-elite, der er samlet i de øverste kvadratmeter i Sydbank bygningen i Varde, hvor Cloud Factory siden december 2016 har haft domicil.

- Blandt alle vore samarbejdspartnere i hele Verden har Lenovo valgt at investere i et helt særligt samarbejde og projekt med Jacob og hans virksomhed Cloud Factory. Sammen udvikler vi et system, der vil blive revolutionerende for branchen. Lige nu har vi besøg af et filmhold fra USA, der på vegne af Microsoft skal lave en præsentationsvideo af vores tanker og visioner med projektet, som vi af konkurrencemæssige hensyn ikke kan sige så meget om, fortæller Karl Hansen fra Lenovo.

Verdensnyhed

Globalt set er der tre dominerende megabrands på IT markedet. Det er Dell, HP og Lenovo. Microsoft har bedt disse tre virksomheder hver udvælge syv helt enestående IT- projekter, som kan tage teknologien til endnu større højder. Lenovo var ikke i tvivl om, at Cloud Factory og Jacob V. Schmidt i Varde har verdenspotentiale, derfor hr de valgt ham som den ene af deres syv kandidater.På mega Microsoft events i henholdsvis Seattle og Washington bliver de i alt 21 kandidater under massiv bevågenhed præsenteret for resten af IT-Verden. De 21 virksomheder de er håndplukket blandt 650.000 mulige.

- Det kan godt give kriller i maven at skulle agere foran et kamera, velvidende at præsentationen går World-wide, siger ejeren af Cloud Factory, Jacob V. Schmidt. I baggrunden ses Thomas Ludlow fra det amerikanske video crew, der laver optagelser for Microsoft. Foto: Malene Wonsbek

En fleksibel løsning

At blive udvalgt og fremhævet blandt verdens bedste er indehaveren af Cloud Factory ret ydmyg over.

- Det er kæmpe stort, og jeg har endnu ikke helt forstået, hvilket scoop det er for os at blive profileret på denne måde. Normalt er jeg cool, når jeg skal præsentere nye ideer, men på engelsk og foran et kamera, velvidende at det skal vises Worldwide for den globale IT-elite kan godt give lidt kriller i maven, indrømmer Jacob Vestergaard Schmidt.

- Jacob kommer til at arbejde sammen med de mest højtprofilerede it-nørder, der er ansat i hovedorganisationerne hos Lenovo og Microsoft, siger Per Ljungstrøm fra Lenovo, der sammen med Jacob Schmidt har brugt utallige timer på at udvikle og fintænke en IT-cloud-løsning, hvor nøgleordet er fleksibilitet.

Den amerikanske kameramand Oliver Ludlow klar til optagelse hos Cloud Factory i Varde. Mandag var han i Finland, søndag i København og for seks dage siden i Texas for at filme Microsofts 21 udvalgte kandidater. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Enestående chance

Også Anders Ravnholt fra Microsoft tror på, at Cloud Factory har det, der skal til, for at få et internationalt gennembrud på IT-markedet.

- Jeg har arbejdet sammen med ham i flere end fem år. Han er helt nede på jorden og en behagelig fyr, der forstår at omsætte teknologi til en god forretning. Hvis det projekt, vi arbejder på, bliver antaget hos hovedorganisationen Microsoft i USA, så vil Jacob have et forspring på mindst et halvt år, inden konkurrenterne kan kopiere hans idé. Og et halvt års forspring indenfor IT er lysår i den virkelige verden, understreger Anders Ravnholt.

Projektørlysene tændes, og de garvede IT-chefer er efter en kort pause i dagens optagelser atter klar til at formidle deres IT- budskaber, som forhåbentlig sender Cloud Factory helt op i skyerne.

Cloud Factory har sammen med Lenovo og Microsoft i Danmark lavet et projekt, der nu bliver præsenteret på gigante events i USA i marts og juni. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Varde

Farvel til kæmpe-sommerhuse og mini-hoteller: Tre nye lokalplaner for Blåvand skal bane vej for kvalitets-turisme

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Annonce